UPM:tä huipputulos – liikevoitto nousi 26 prosenttia

Metsäyhtiön tulos oli ennätyksellisen vahva, toimitusjohtaja kertoi.

UPM:n Tervasaaren tehdas.

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto nousi 26 prosenttia huhti-kesäkuussa 387 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 307 miljoonasta eurosta.

Kannattavuutta mittaava liikevoittoprosentti koheni 15,1 prosenttiin vertailukauden 12,9 prosentista.

Liikevaihdossa kasvua oli seitsemän prosenttia. Liikevaihtoa kertyi 2,56 miljardia euroa.

Voittoa ennen veroa kertyi 361 miljoonaa ja tulosta osaketta kohden 0,53 euroa, kun vertailukaudelle voitto oli 298 miljoonaa, osakekohtaisena 0,45 euroa.

Yhtiön mukaan energiafutuurihintojen nousu oli ennätyksellinen, kuten myös siihen liittyvä energiasuojausten lyhyen aikavälin rahavirtavaikutus.

– UPM takoi Q2-ennätystuloksen. Onnistuimme katteiden hallinnassa poikkeuksellisen tiukoilla markkinoilla. Kaikki liiketoiminnot tekivät vahvaa tulosta nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä, jossa tuotantokustannukset nousivat ripeästi ja toimitus- ja logistiikkaketjut olivat haastavat, UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen kommentoi tulosta tiedotteessa.

Myyntihinnat nousivat kaikilla liiketoiminta-alueilla ja ylittivät korkeampien muuttuvien kustannusten negatiivisen vaikutuksen.

UPM:n vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan nousevan sekä koko vuonna viime vuodesta että vuoden jälkipuoliskolla viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?