"Venäjän Mäkkäri" keskellä kohua – hampurilaisista paljastui karmiva yllätys

Venäläisen pikaruokaketjun asiakkaat ovat julkaisseet kuvia, jossa burgereista pilkistää hyönteisiä tai niiden jalkoja.

Vkusno i totska -ravintolan avajaisiin oli yleisöryntäys kesäkuussa Moskovassa. Nyt asiakkaat ovat valittaneet tuotteiden laadusta.

6.7. 21:27

McDonald’s myi toukokuussa kaikki Venäjällä toimineet 850 ravintolaansa Sistema PBO:lle. Yritys lopetti toimintansa Venäjällä sen jälkeen, kun maa aloitti hyökkäyssotansa Ukrainaan helmikuussa.

Venäjän entiset McDonald's-ravintolat ovat saaneet uuden nimen Vkusno i totska, mikä vapaasti suomennettuna tarkoittaa ”herkullista ja piste”.

Sosiaalisessa mediassa on amerikkalaislehti Newsweekin mukaan hiljattain kiertänyt asiakkaiden kuvia, joiden väitetään näyttävän ravintolan homeisia sämpylöitä ja hampurilaisesta pilkistäviä hyönteisten jalkoja tai kokonaisia yksilöitä.

Twitterissä kiertää myös video, jonka väitetään näyttävän lastista purkamattomia hampurilaissämpylöitä ravintolan ulkopuolella. Videossa hampurilaisia nokkivat linnut.

Newsweek-lehdelle ravintolaketjun tiedottaja kertoi, että tuotteiden laatu ja turvallisuus ovat yritykselle etusijalla ja että ”tuotteita varastoitaessa ja valmistettaessa noudatetaan kaikkia tarvittavia toimenpiteitä”. Edustajan mukaan ”virallinen erä” tuotteita on heitetty pois ja tuotteiden valmistajalta on tivattu selvitystä asiasta.

Lehti raportoi oppositiopoliitikkojen ottaneen asiaan kantaa viestipalvelu Telegramissa.

– Pelkästään tänään on havaittu ainakin kolme tapausta, joissa homeisia hampurilaisia on myyty asiakkaille, kertoi venäläinen poliitikko ja toimittaja Ksenija Sobtsak Telegramissa.

Hänen tietojensa mukaan asiakkaille olisi myyty myös vanhentuneita kastikkeita.

Uudelleen brändätty pikaruokaketju toimii McDonald'sin vanhoissa tiloissa ja käyttää samaa sisustusta, mutta yhdysvaltalaisyrityksellä ei ole osuutta nykyisten ravintoloiden toimintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?