”Euron juusto” maksaa nyt melkein kaksi euroa

Euron maksava hampurilainen kuuluu katoavaan kansanperinteeseen – itse asiassa se on kuulunut jo pidemmän aikaa.

McDonalds’in juustohampurilainen kuvattuna vuonna 2017.

30.6. 19:45

Suomalaisia kurittaa tällä hetkellä - kuten muitakin eurooppalaisia - vauhdikas inflaatio.

Hintojen nousu näkyy eri puolilla. Yksi esimerkki löytyy McDonalds’sista, missä tavallisen juustohampurilaisen eli niin sanotun ”euron juuston” hinta on noussut jopa 1,80 euroon.

Käytännössä euron juustohampurilaista ei ole ollut olemassa enää vuosikausiin. Nimikettä on käytetty vain markkinointitempausten yhteydessä.

Euron juuston hinta kohosi yli euron jo muutama vuosi sitten ja viime aikoina hampurilaisen hinnannousu on jatkunut.

– Yhden euron hinnasta on jo useampi vuosi. Viimeksi juustohampurilainen on maksanut euron vuonna 2019, kertoo McDonaldsin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

McDonald’s ei ilmoita sivuillaan normihinnoittelua tuotteilleen, koska hampurilaisten hinta saattaa vaihdella ravintoloittain.

Edullisia hampurilaisia on ollut muuallakin. Kilpailevan Hesburgerin juustokasvishampurilainen maksoi tasan euron tullessaan ketjun valikoimaan tammikuussa 2020.

– Se on edelleen Hesburgerin edullisin hampurilainen ja hinta ketjun omissa ravintoloissa on 1,50 euroa. Franchising-yrittäjien hinnat voivat poiketa ketjun omien ravintoloiden hinnoista, kertoo Hesburgerin tuotekehitys- ja laatukoordinaattori Satu Kanerva.

Juustohampurilainen on saanut huomiota myös Adressit.comissa, missä vaadittiin takavuosina McDonalds’ia boikottiin kunnes juustohampurilaisen hinta laskee takaisin euroon.

Kampanja ei kerännyt muutamaa sataa allekirjoitusta enempää.

Minkä tuotteiden olet huomannut kallistuneen viime aikoina? Kerro kommenteissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?