Monen palkka ja Kelan etuudet jäivät tulematta tilille – ongelman syy selvisi

Osuuspankin SEPA-maksuissa oli ongelma, jonka vuoksi palkkojen maksu viivästyi. Tekninen häiriö saatii korjattua alkuillasta.

Monella pankilla on ongelmia palkanmaksun kanssa.

Moni palkansaaja on hieraissut tänään silmiään, kun palkat eivät ole tulleetkaan totuttuun tapaan tilille. Ongelmia on ollut ainakin Oma Säästöpankin, Handelsbankenin, POP-pankin ja Säästöpankin asiakkailla.

Osuuspankin mukaan ongelma on SEPA-maksuissa ja pankki selvitti asiaa päivän mittaan. Alkuillasta saatiin tieto, että ongelma on saatu ratkaistua.

Lue lisää: OP:n tekninen häiriö on korjattu – palkkojen pitäisi näkyä tilillä jo tänään

– Valitettavasti OP:lta lähtevissä SEPA-maksuissa on tekninen häiriö. Maksujen joukossa on myös palkkoja. Selvitämme asiaa parhaillaan, ja pyrimme saamaan maksut muiden pankkien tileille mahdollisimman pian. Kerromme lisätietoja heti, kun saamme niitä. Pahoittelemme aiheutunutta haittaa, Osuuspankista kommentoitiin aamulla.

SEPA-tilisiirto on eurooppalaisen tilisiirtostandardin mukainen tilisiirto, jolla voi maksaa kaikki euromääräiset maksut yhtenäisellä euromaksualueella. Isoin osa SEPA-maksuista välitetään osuuspankista muihin pankkeihin Suomessa ja Euroopassa reaaliaikaisesti SEPA-pikasiirtoina, aina kun mahdollista.

Ongelman ratkaisu ei ole osoittautunut ihan helpoksi. Iltapäivällä Osuuspankista viestittiin, että tekninen häiriö OP:lta lähtevissä SEPA-maksuissa jatkuu.

– Vikaa korjataan parhaillaan ja pyrimme saamaan maksut muiden pankkien tileille mahdollisimman pian. Kerromme lisätietoja heti, kun saamme niitä. Pahoittelemme aiheutunutta haittaa.

Ongelmia oli myös Kelan etuuksien siirtymisessä. Kela kertoo Twitterissä, että maksut ovat lähteneet Kelasta, mutta eivät ole välttämättä siirtyneet vielä asiakkaiden tileille.

Kello 10 jälkeen aamulla Kela viestii, että tilannetta selvitetään edelleen.

Myös Nordeassa oltiin tietoisia, että usealta on jäänyt palkat saamatta tänään.

– Ongelma on toisessa pankissa, ja tämä häiriö koskee useita pankkeja, eli ongelma ei ole meidän päässä, Nordeasta kerrotaan.

Nordean mukaan jotkut Nordeaan toisesta pankista saapuvat maksut eivät ole saapuneet normaalisti, mutta Nordea ei halua eritellä, minkä pankin maksut sakkaavat.

– Maksut ja palkkaerät lähtevät toisesta pankista ja tulevat meidän kautta. Teemme kaikkemme, että tämä selviää.

Ongelmia ol myös pankkien palveluihin tunnistautumisessa. Suomi.fi -tunnistuspalvelussa tunnistautuminen OmaSP:n, Handelsbankenin, POP Pankin ja Säästöpankin tunnistautumisvälineillä ei tällä hetkellä toimi. Sen sijaan muiden pankkien tunnistautumisen kerrotaan Suomi.fi -sivustolla toimivan normaalisti.

Digi- ja väestötietovirasto selvitti tilannetta.

– Tämän hetken selvityksen perusteella häiriö ei johdu Suomi.fi-tunnistuksesta, vaan pankkien tunnistautumisessa olevasta häiriöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?