Vertailu: Sähkön siirtohinnoissa hurjat erot – katso, paljonko maksavat halvimmat ja kalleimmat

Omakotiliitto haluaa selvittää, miten hallituksen lupaukset 350 miljoonaa euroa matalammista sähkön jakelumaksuista tänä vuonna toteutuvat.

23.5. 11:05 | Päivitetty 23.5. 15:00

Suomen Omakotiliitto on alkanut seurata eri energiayhtiöiden sähkön siirtohintoja. Liitto haluaa vertailullaan tutkia, miten sähkömarkkinalain uudistukset vaikuttavat siirtohintoihin. Hallitus on arvioinut, että muutosten takia verkkoyhtiöt voisivat tänä vuonna veloittaa asiakkailtaan 350 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2020.

Omakotiliiton vertailun mukaan sähkönsiirron hinnoissa on isoja eroja. Halvin siirron perusmaksu 3,98 euroa kuukaudessa oli Tampereen Sähköverkolla, kun taas Järvi-Suomen Energia veloitti sähkönsiirrosta 37,56 euroa kuukaudessa.

Lue lisää: Sähkön hinta loikkasi tänään huippukorkeaksi – tässä syy

Kalliimmassa päässä olivat myös Kajave (37,30 euroa/kk), Kuoreveden Sähkö (35,99 euroa/kk), Savon Voima Verkko (34,92 euroa/kk) ja Parikkalan Valo (34 euroa/kk).

Alle viiden euron perusmaksua taas perivät Tampereen Sähköverkon lisäksi myös Keravan Energia (4,50 euroa/kk) ja Haukipuhtaan Sähköosuuskunta (4,81 euroa/kk).

Omakotiliitto aikoo jatkossa seurata vuosittain sähkönsiirtoyhtiöiden yleissiirron perusmaksua, kilowattituntihintaa sekä tehomaksua ja julkaista hinnoista tilastoja.

Energiavirastossa tutkitaan parhaillaan sähkönsiirtoyhtiöiden valvontamallin kehittämistä. Valvontamallia on arvosteltu siitä, että se ei ole hillinnyt siirtohintojen reippaita korotuksia.

Lue lisää: Katso, paljonko sähkön siirtohinta kallistui sinun alueellasi

Korjaus 23.5. klo 15.00. Omakotiliiton vertailun tiedoissa oli virheitä, minkä vuoksi uutisesta poistettu sähköyhtiöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?