Sanna Marinin puoliso sijoitti startup-yritykseen – näin hän perustelee

Startup-media Arctic Startup on kerännyt rahoitusta vauhdittaakseen kansainvälistymistään. Yksi yhtiöön sijoittanut on pääministeri Sanna Marinin puoliso Markus Räikkönen.

Arctic Startup tapahtuma on tarkoitus järjestää koronatauon jälkeen Helsingin Kaapelitehtaalla kesäkuun alkupuolella.

22.5.2022 22:02

Arctic Startup on Startup-yrityksiin ja niiden kasvun tukemiseen keskittyvän Arctic15 -tapahtuman emoyhtiö. Kolmen vuoden koronatauon jälkeen järjestää yhtiön on määrä järjestää tapahtuma jälleen livenä.

Arctic Startup kertoo tiedotteessaan vievänsä tapahtuman muun muassa Norjaan vielä tämän vuoden aikana. Aikaisemmin se on järjestetty Helsingissä ja Tukholmassa. Arctic15 keskittyy erityisesti elintarviketeknologiaan ja niin sanottuun deep techiin.

Suunnitelmiensa vauhdittamiseksi Arctic Startup on kerännyt rahoitusta. Yksi rahoituskierrokselle osallistuneista on Headline VC -sijoitusyhtiössä sijoittajana toimiva Markus Räikkönen.

– Vaikka olen osa globaalia pääomasijoitusyhtiötä, haluan olla tukemassa Arctic Startupin toimintaa, sillä heidän medianäkyvyytensä ja tapahtumiensa merkitys koko startup-ekosysteemille on suuri, hän sanoo tiedotteessa.

Yhtiöön jo toistamiseen sijoitti kansainvälinen sosiaalisen median vaikuttaja Gary Vaynerchuk, josta tuli Arctic Startupin kolmanneksi suurin osakas.

Rahoitukseen osallistui myös norjalaisen Katapult-kiihdyttämön perustanut Tharald Nustad. Lisäksi sijoittajiksi tulivat ruoka-alan vaikuttajista OneGo Bion toimitusjohtaja, entinen nyhtökaurayrittäjä Maija Itkonen, Kaslink-perheyrityksensä Fazerille myynyt Juha-Petteri Kukkonen sekä Woltin perustajajäsen Elias Aalto.

ArcticStartup Media on perustettu vuonna 2007. Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö raportoi startup-yritysten toiminnasta Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Lue lisää: Näin kertoo konkurssista pääministerin puoliso Räikkönen: ”Tämä oli yhden startup-tarinan päätös”

Lue lisää: Slushin uusi toimitusjohtaja aloitti vapaaehtoisena – ”Tapahtuman on syytä muuttua”

Lue lisää: Kolme naista lähti haastamaan kosmetiikka-alaa – ”Jos unelmat eivät kauhistuta, ne ovat liian pieniä”

Lue lisää: Tulevatko tässä Suomen seuraavat yksisarviset? – huippusijoittaja kertoo, mitkä yhtiöt voivat nousta seuraavaksi miljardi­kerhoon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?