Kreml: Suomalainen media­tieto kaasu­toimitusten mahdollisesta katkeamisesta toden­näköisesti väärä

Varautumisen ministerityöryhmän mukaan venäläisen maakaasun tuonnin katkeamiseen on varauduttu.

Gasumin kaasuasema Imatran Räikkölässä 12. toukokuuta 2022.

13.5. 12:56

Kremlin mukaan suomalainen mediatieto siitä, että energiajätti Gazprom saattaa katkaista kaasutoimitukset Suomeen, on todennäköisesti väärä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Kreml sanoo Gazpromin olevan edelleen luotettava kaasutoimittaja.

– Mitä todennäköisimmin tämä on jälleen yksi sanomalehden ankka, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov totesi konferenssipuhelussa.

Iltalehden tietojen mukaan keskeisiä suomalaispoliitikkoja on varoitettu siitä, että Venäjä voi katkaista kaasutoimitukset perjantaina. Kyse olisi vastatoimesta koskien Suomen halua liittyä Naton jäseneksi.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi kaasuasiaa perjantaina. Arkistokuva

Varautumisen ministerityöryhmä totesi aiemmin, että venäläisen maakaasun tuonnin katkeamiseen on varauduttu. Kotitalousasiakkaiden ja välttämättömien yhteiskunnan palvelujen kaasun tarve katetaan myös häiriötilanteissa.

Kaasua käytetään teollisuuden prosesseissa, esimerkiksi energiateollisuudessa, metsäteollisuudessa, terästeollisuudessa ja elintarviketeollisuudessa. Myös kotitalouksissa käytetään jonkin verran kaasua.

Suomeen ollaan hankkimassa kelluvaa LNG-terminaalia, jolla voitaisiin turvata teollisuuden toimitus- ja huoltovarmuustarpeet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?