WSJ: Naiset uhkaavat polttaa Chanel-laukkujaan – luksusbrändien pako suututtaa Venäjällä

Länsimaiset yhtiöt ovat lähteneet liukkaasti Venäjältä maan hyökättyä Ukrainaan. Wall Street Journalin mukaan jotkut luksusbrändien kuluttajat ovat asiasta raivoissaan.

Ostoskeskus GUM on kärsinyt länsiliikkeiden paosta. Kuva vuodelta 2016.

13.5. 18:15

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja siitä seuranneet talouspakotteet ovat tarkoittaneet sitä, että myös venäläisten suosimat tunnetut länsimaiset luksusbrändit ovat lähteneet maasta.

Wall Street Journalin mukaan esimerkiksi Punaisella torilla sijaitseva 120-vuotias kauppakeskus GUM on hiljentynyt huomattavasti. Keskus kuhisi aiemmin väkeä tekemässä ostoksia esimerkiksi Pradan, Cartierin, Diorin, Guccin ja Louis Vuittonin liikkeissä.

Jos näiden tuotteita haluaa ostaa, pitäisi matkustaa ulkomaille ostoksille.

WSJ:n haastattelema, Siperian Altain alueelta tullut kiinteistönvälitysyhtiön johtaja Tatjana Zintsenko kertoo olevansa pettynyt, että esimerkiksi Cartierin liike on suljettu.

Hän toteaa kuitenkin, että länsimaisten luksusmerkkien liikkeiden sulkeminen ei ole maailmanloppu.

– Me selviämme, me selviämme, hän nauroi.

– Emme sano: ”Luoja, mitä olemme ilman Cartieria, kuinka voimme elää?”

Kaupan alan yhdistyksen johtaja Georgi Rostovshikov kertoo WSJ:lle, että jotkut hänen naispuolisista työkavereistaan ovat ”valmiita polttamaan Chanel-laukkunsa” protestoidakseen tapaa, jolla venäläistä vähittäiskauppaa on kohdeltu.

– Ketkä ruokkivat näitä taloja kaikki nämä vuodet? Asenne meidän markkinaamme kohtaan on hyvin epämiellyttävä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?