Sähköyhtiö lähettää aiheettomia laskuja ”sopimussakoista” – näitä laskuja ei pidä maksaa

Uusissa laskuissa mainitaan ruotsalainen tai latvialainen pankkitili.

12.5. 11:26

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) varoittaa kuluttajia aiheettomista laskuista. KKV:n mukaan useat kuluttajat ovat edelleen saaneet laskuja sähköyhtiö 356 Hankinnalta, vaikka yhtiön sähköntoimitus loppui jo kesällä 2021.

– Laskuissa peritään aiheettomasti muun muassa 199 euron sopimussakkoja. Laskuja ei pidä maksaa, KKV painottaa.

365 Hankinnan sähköntoimitukset asiakkaille keskeytyivät kesäkuussa 2021 tasevastaavan puuttumisen vuoksi, eikä toiminta ole sen jälkeen jatkunut. Aiheettomista laskuista varoitettiin myös syksyllä 2021.

Lue lisää: Sähköyhtiö lähettää kuluttajille aiheettomia laskuja – "Ei pidä maksaa"

KKV:n mukaan ongelmat ovat kuitenkin jatkuneet ja viimeisimmissä tapauksissa kuluttajat kertovat saaneensa 365 Hankinnalta muun muassa 199 euron perättömiä sopimussakkoja. Uusissa laskuissa mainitaan ruotsalainen tai latvialainen pankkitili.

Sähköyhtiö perustelee sakkoja sillä, että asiakas olisi purkanut sopimuksen tai ettei sopimus olisi alkanut kuluttajasta johtuvasta syystä.

– Sakoille ei kuitenkaan näytä olevan perusteita, sillä monessa tapauksessa kuluttajat eivät esimerkiksi ole saaneet lainkaan sopimusvahvistusta tai sopimuksen olisi pitänyt alkaa vasta kun yhtiön sähköntoimitukset olivat jo päättyneet, viranomainen toteaa.

Lisäksi 365 Hankinta on laskuttanut edelleen asiakkaita sähköstä ajalta 1.5.–11.6.2021. Koska sähkösopimukset ovat perustuneet ennakkomaksuihin, ei kuluttajilla voi yleensä olla mitään maksettavaa viimeiseltä kuukaudelta. Päinvastoin moni on maksanut sähköstä ennakkoon liikaa, eikä ole saanut rahojaan takaisin sen jälkeen, kun sähköntoimitus loppui.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?