Tehy ja Super aloittavat hoitajien joukko­irti­sanou­tumisen valmistelut – tänne se ensin kohdistuisi

Joukkoirtisanoutumista ei toteuteta kesällä, koska jäsenten kesälomia ei haluta vaarantaa.

11.5. 12:39

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super hylkäsivät tänään sovittelulautakunnan tekemän sovintoesityksen. Tehyn Millariikka Rytkönen ja Superin Silja Paavola luonnehtivat sovintoesitystä luokattoman huonoksi.

Tehyn ja Superin hallinnot päättivät eilisissä kokouksissaan joukko­irtisanoutumisen toteuttamisesta aikaisintaan silloin, kun kuntasektorin muut työehtosopimukset on sovittu. Irtisanoutumiset toteutetaan kuitenkin viimeistään 1.1.2023 hyvinvointialueille siirtyvää sote-henkilöstöä koskevan liikkeenluovutuksen jälkeen, ellei asiassa saavuteta sovintoratkaisua, järjestöt kertovat tiedotteessaan.

Tehyläisten joukkoirtisanoutuminen tulee kohdistumaan ensi vaiheessa erikoissairaanhoitoon ja superilaisten kotihoitoon.

Hoitajajärjestöt aikovat ajoittaa joukkoirtisanoutumisen siten, että työtaistelutoimenpiteen painostusvaikutus on suurin mahdollinen.

– Taistelemme hoitajien puolesta ja hoitajapulan ratkaisemiseksi – tämä on koko yhteiskunnan toimintaan vaikuttava alakohtainen ongelma, eikä koske koko kuntasektoria, sanovat Rytkönen ja Paavola.

Kesällä joukkoirtisanoutumista ei toteuteta, koska jäsenten kesälomia ei haluta vaarantaa. Lisäksi opiskelijoiden työharjoittelu halutaan turvata.

Lue lisää: Kunta-alan kiista ei ratkennut – vain hoitajajärjestöt hylkäsivät sovinto­ehdotuk­sen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?