Isännöitsijä otti lähes 80 000 euron lahjukset – kirjoitti setelinippujen summat rahalippaasta löytyneille post it -lapuille

Rahaa maksanut urakoitsija ja sitä saanut isännöitsijä saivat tuomion.

3.5. 13:26

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut vankeusrangaistuksiin isännöitsijän ja remonttiyrittäjän, joiden välillä vallitsi vuosien ajan säännöllinen lahjontasuhde.

Isännöitsijä järjesti remonttiyrittäjälle arvokkaita työkohteita ja urakoita. Yrittäjä puolestaan palkitsi isännöitsijän setelinipuilla.

Lahjonta ajoittui vuosiin 2014–2018. Lahjuksia kertyi käräjäoikeuden mukaan yhteensä lähes 80 000 euroa.

Tuomittu isännöitsijä on 44-vuotias mies, joka oli tallettanut käteisenä saamansa rahat tililleen. Summia selviteltiin myös post it -lapuista, jotka löytyivät miehen kotoa rahalippaasta. Hän oli kiinnittänyt lappuja setelinippuihin pysyäkseen kärryillä, kuinka paljon rahaa oli yrittäjältä saanut.

Mies työskenteli ammatti-isännöitsijänä isossa yrityksessä. Hän huolehti useista taloyhtiöistä.

Lahjoja oli 49-vuotias mies, joka sai isännöitsijältä tiskin alta yhteensä lähes kahden miljoonan euron urakat. Isännöitsijä järjesti kohteet hänelle ilman kilpailutusta tai toisten yritysten tarjouksista tietoa kertoen.

Käräjäoikeus tuomitsi isännöitsijän kymmenen kuukauden ja 15 päivän ehdolliseen vankeuteen törkeästä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa sekä ampuma-aserikoksesta. Hänellä oli luvaton pienoispistooli.

Yrittäjä sai kolme kuukautta ja kymmenen päivää vankeutta törkeästä lahjomisesta elinkeinotoiminnassa. Hän sai sen ehdottomana, koska hänellä oli jo pohjilla yli kolmen vuoden vankeustuomio toisesta rikosjutusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?