Legendaarinen hotelli avaa ovensa jättiremontin jälkeen Tampereella – samalla Rosso palaa kaupunkiin

Legendaarisen tamperelaishotellin uusi johtaja lupaa, että vanha asiakas ei tule järkyttymään.

Hotelli Ilveksen remontti kesti 15 kuukautta. Nyt kelpaa hotellipäällikkö Pirita Roiton ja hotellinjohtaja Marco Sylvelinin hymyillä ylimmän kerroksen kabinetissa.

15.3.2022 19:00

Uutta on paljon, muttei liikaa. Jotakuinkin näin voinee tiivistää Tampereen ehkä tunnetuimman hotellin uuden ilmeen peruskorjauksen jälkeen.

– Olemme säilyttäneet vanhaa ja lisänneet sopivasti uutta. Vanha kävijä tunnistaa tutun Ilveksen eikä tule järkyttymään, pari kuukautta sitten hotellinjohtajana aloittanut Marco Sylvelin lupaa.

Uudistuneessa Ilveksessä vaanii vaara heti sisään tullessa. Aiemmin tässä kohtaa oli vastaanottotiski, nyt paikalla on aulabaari nimeltä Lynx (latinaa, suomeksi ilves). Messinkipilarit ovat jälleen alkuperäisessä loistossaan.

Tammerkosken rannalla, Hämeensillan tuntumassa sijaitseva Sokos Hotel Ilves on yksi Tampereen tunnetuimmista maamerkeistä. 19-kerroksinen hotelli avattiin vuonna 1986. Ehkä tunnetuin hotellin asiakkaista on Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton.

Ilveksen huonemäärä säilyi ennallaan, 336:ssa. Huoneissa uusittiin pintamateriaalit, kylpyhuoneiden pinnat ja kalusteet, ikkunat ja parvekeovet sekä lämmitys ja jäähdytys.

Kaikkia kalusteita ei uusittu. Ilmari Tapiovaaran suunnittelemia, restauroituja tuoleja löytyy muun muassa sviiteistä.

Myös vesi- ja viemäriverkosto uudistettiin. Lisäksi sähköjärjestelmiä, valaistusta ja automatiikkaa on päivitetty tähän päivään.

Ilves on saanut myös uuden sisäänkäynnin Hatanpään valtatieltä. Pääsisäänkäynti on entisellä paikallaan.

Asiakkaille tuntuvimman uudistuksen tuo ravintolatarjonta. Uuden Ilveksen myötä S-ryhmän klassinen Rosso-ketju palaa Tampereelle liki kymmenen vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran Rosso toimi Hämeensillan vierellä nykyisen Puisto-ravintolan paikalla.

Tästä sviitistä voi katsella Hatanpään valtatien vilinää ja vaikka ratikoiden kulkua.

Ravintoloita on neljä. Niistä Ilveksen yökerho pysyy ei avaa oviaan ainakaan heti, osin työvoimapulan vuoksi. Sylvelin uskoo, että yökerhoonkin päästään kevään mittaan.

Varauskirjat paljastavat, että kysyntää Ilvekselle näyttäisi riittävän. Alla on korona-aika, joka haastoi majoitus- ja ravintola-alaa todella rajusti.

Suomessa on 23 Rossoa. Tampereella ketju piti lähes kymmenen vuoden tauon.

– Näkymät ovat kohtuullisen positiiviset. Kotimaan matkailu on koronan aikana vahvistunut, ja uskon, että Ukrainan sota vahvistaa buumia entisestään, Sylvelin sanoo.

Lue lisää: Bill Clintonillekin yösijan antanut legendaarinen tamperelaishotelli menee kiinni vuodeksi – toiminta keskeytyy 13. joulukuuta

Ylimmän kerroksen tilaussaunasta näkyy Ratinan stadion.

Uskoa Tampereen matkailulle antavat myös uusi Nokia-areena ja siellä pelattavat jääkiekon toukokuiset MM-kisat.

– Myös Hartwall-areenan sotkut vaikuttavat siihen, että Tampereella on painetta ja kysyntää. Tampereelle on tulossa kesällä myös paljon festivaaleja ja muita tapahtumia.

Ravintola Masuunin tilalle tuli konferenssitilaa.

Ilves työllistää noin 90–100 omaa työntekijää. Ulkoa ostetaan siivous ja muu kiinteistönhuolto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?