Fazer pitää vielä kiinni leipomo­toiminnastaan Venäjällä – vetoaa humanitäärisiin ongelmiin

Fazerin mukaan Venäjän vastasanktiot ja niihin liittyvä toimialakohtainen lainsäädäntö tekevät rakenteelliset ja omistukseen liittyvät muutokset erittäin hankaliksi.

Fazer pitää kiinni Venäjän leipomoistaan, mutta tuomitsee Ukrainan sodan.

Fazer kertoo tiedotteessaan pitävänsä vielä kiinni Venäjän leipomotoiminnoistaan. Useat suomalaisyritykset ovat ilmoittaneet vetäytyvänsä Venäjän markkinoilta maan Ukrainassa aloittaman sodan myötä. Myös moni kansainvälinen yritys on tehnyt saman.

Suomalaisyhtiöistä Venäjältä ovat poistuneet esimerkiksi Honkarakenne, Hesburger, Tieto ja SOK.

– Tuomitsemme jyrkästi Ukrainan sodan. Muun yhteiskunnan lisäksi vallitseva tilanne vaatii myös yrityksiltä reagointia. Meiltä on kysytty, mitä aiomme tehdä leipomotoiminnallemme Venäjällä. Tämä on kysymys, johon ei ole helppoa ratkaisua, Fazer ilta kommentoidaan.

Fazerin mukaan joillakin toimialoilla nopeat reaktiot ovat mahdollisia, mutta esimerkiksi elintarvikealaa koskee erityiset velvoitteet.

– Leipä on peruselintarvike ja äkillinen valmistuksen lopettaminen aiheuttaisi isoja humanitäärisiä ongelmia siviiliväestölle Pietarissa ja Moskovassa.

Fazer kertoo lopettaneensa kaiken viennin Venäjälle ja keskeyttäneensä investointinsa maahan. Venäjän leipomot toimivat paikallisesti.

– Meitä ja yrityksen paikallista johtoa sitoo edelleen velvollisuus noudattaa lainsäädäntöä ja meillä on vastuu henkilöstöstämme. Venäjän vastasanktiot ja niihin liittyvä toimialakohtainen lainsäädäntö tekevät rakenteelliset ja omistukseen liittyvät muutokset erittäin hankaliksi ja meidän täytyy etsiä sen mukaisia ratkaisuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?