Junalippujen 6 700 euron hinnat Pietarista Helsinkiin herättivät ällistystä – lopulta venäläissivuston tarjoamien hintojen syy selvisi

Allegro jatkaa kulkemista Helsingin ja Pietarin välillä, jotta halukkaat pääsevät Venäjältä Suomeen.

Perjantaina vaikutti siltä, että venäläinen matkatoimisto myy lippuja Allegroon pöyristyttävällä hinnalla.

Allegro-junia myydään nyt täyteen, kun Venäjällä asuvat suomalaiset ja maasta pois haluavat venäläiset täyttävät Helsingistä Pietariin kulkevia junia. VR:n viestinnästä kerrottiin perjantaina aamupäivällä Taloussanomille, että viikonlopun Allegro-matkat Pietarista Helsinkiin on lähes loppuunmyyty. Maanantaista eteenpäin juniin on vielä paikkoja jäljellä.

Allegrot jatkavat kulkemista Helsingin ja Pietarin välillä viranomaisten pyynnöstä, jotta Venäjällä olevat suomalaiset pääsevät halutessaan kotiin. Liikenteen jatkuminen on VR:n mukaan niin EU:n kuin Suomen hallituksen päätös. VR noudattaa valtionyhtiönä viranomaisten linjauksia. Venäjän viranomaisten koronalinjausten vuoksi Allegrolla voi tällä hetkellä matkustaa ainoastaan Suomen ja Venäjän kansalaiset.

Lue lisää: Allegro-junat jatkavat liikennöintiä – ukrainalaiset matkustavat VR:n junissa ilmaiseksi

VR:n lisäksi Allegro-liikenteestä vastaa Venäjän rautatieyhtiö RZD. Allegro-kaluston omistaa VR:n ja RZD:n yhteisyritys Karelian Trains. VR kertoi jo aiemmin, että se katkaisee kaiken yhteydenpidon RZD:hen pois lukien välttämättömän rajan ylittämiseen liittyvän viestinnän.

Perjantaina sosiaalisessa mediassa levisi kuvia, joiden mukaan venäläinen junalippuja myyvä russiantrain.com-sivusto pyytää jopa yli 9 000 euroa Allegro-lipusta. Asiaa hämmästeltiin esimerkiksi Twitterissä. Asiaa kummastelevat ihmiset olivat yhteydessä myös Ilta-Sanomiin. Kuvassa näkyy, että yhdestä lipusta pyydetään 6 752 euroa.

Aamulla VR:n viestinnästä kerrottiin Taloussanomille, että VR:llä ei ole mitään tekemistä sivuston kanssa, mutta asiaa selvitetään. VR:n omasta verkkokaupasta junalipun Pietarista Helsinkiin saa halvimmillaan 59 eurolla ensi viikolla.

Lue lisää: Ylivoimainen valtaosa Venäjällä asuvista suomalaisista on palaamassa Suomeen – näillä välineillä pääsee vielä rajan yli

Iltapäivällä VR:n viestinnästä kerrottiin Taloussanomille, että venäläisen matkatoimiston sivulla hinnat olivat ruplissa, vaikka ne sivustolla näyttivät olevan euroissa.

Iltapäivällä hinnat oli korjattu oikeiksi. Esimerkiksi ensi viikon maanantaille sai ostettua sivustolta Allegro-lipun halvimmillaan noin 110 eurolla. Viikonlopulle ei jutun kirjoittamishetkellä saanut sivustolta lippuja.

Lippuja Allegroon saa ostettua myös Venäjän rautatieyhtiö RZD:n kautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?