YIT keskeyttää tonttien hankinnat ja asuntoaloitukset Venäjällä

YIT nopeuttaa strategiansa arviointia.

YIT:n rakentamia taloja Jekaterinburgissa.

3.3.2022 14:10

Rakennuskonserni YIT kertoo nopeuttavansa strategiansa arviointia ja keskeyttävänsä tonttien hankinnat ja asuntoaloitukset Venäjällä.

– Venäjän sotilaallinen hyökkäys on johtanut suureen inhimilliseen hätään ja kärsimykseen Ukrainassa, ja myötätuntomme on Ukrainan kansan puolella. Olemme erittäin järkyttyneitä näistä viimeaikaisista tapahtumista, YIT:n toimitusjohtaja Markku Moilanen sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Dramaattisesti muuttuneen geopoliittisen tilanteen myötä liiketoiminnallamme on vastassa ennennäkemättömiä haasteita Venäjällä, ja työntekijöidemme terveyden ja turvallisuuden turvaaminen on nyt etusijalla.

– Olemme myös vauhdittaneet Venäjän toimintojemme strategista arviointia, jonka käynnistimme viime marraskuussa. Odotamme saavuttamamme johtopäätöksiä nopeutetulla aikataululla, ja käymme parasta aikaa keskusteluja useiden osapuolten kanssa.

Viime vuonna YIT:n Asuminen Venäjä -segmentin liikevaihto oli 204 miljoonaa euroa, mikä oli 7 prosenttia konsernin koko liikevaihdosta. Oikaistu liikevoitto oli 26 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?