Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov kritisoi Hartwall Arenan nimen­muutosta Helsinki Halliksi: ”Törkeä temppu”

Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov ei ole tyytyväinen entisen Hartwall Arenan uuteen nimeen.

3.3.2022 22:18

Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonovin mielestä Helsingin tulee vaatia kaupungin nimen poistamista Helsinki Halliksi ristityn entisen Hartwall Arenan nimestä. Sazonov kertoi Twitterissä keskiviikkona, että pitää nimenvaihdosta ”törkeänä temppuna”.

Sazonovin mukaan uusi nimi ei saa herättää sellaisia mielikuvia, että kaupunki omistaisi hallin tai toimisi sen rahoittajana.

Hartwall tiedotti keskiviikkona purkavansa markkinointisopimuksensa Hartwall Arenaa hoitavan Helsinki Halli Oy:n kanssa. Yhtiön mukaan syynä on se, että osa areenasta on kansainvälisillä pakotelistoilla olevien venäläisten omistuksessa.

– Venäjän aloittama sota on järjetön ja tuomittava teko. Emme tee enää markkinointiyhteistyötä Helsinki Halli Oy:n kanssa Venäjän sotatoimien vuoksi. Jatkossa areena ei kanna Hartwallin nimeä, ja Hartwallin logo on poistettu areenan seinästä, kertoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen tiedotteessa.

Hartwall ehti toimia areenan juomatoimittajana ja nimisponsorina areenan avautumisesta lähtien yli 20 vuoden ajan.

Kauppalehti uutisoi keskiviikkona, että areenan nimi on toistaiseksi muutettu Helsinki Halliksi.

Jokereiden kotihallina tunnettu jäähalli on tunnettu aikaisemmin muun muassa nimellä Helsinki-areena. Huhtikuussa 1997 avattu halli siirtyi venäläisomistukseen kesällä 2013, kun Jokerit myytiin Venäjän jääkiekkoliiga KHL:ään.

Hartwall-kyltti otettiin alas areenan seinältä keskiviikkoaamupäivänä.

Helsingin kansliapäällikkö Sami Sarvilinna sanoo suhtautuvansa areenan uuteen nimeen kielteisesti.

– Kun venäläisomisteisen hallin nimeksi muutetaan Helsinki Halli sen jälkeen, kun Venäjä on hyökännyt Ukrainaan, se ei tietenkään ole kaupungin kannalta hyvä asia, Sarvilinna sanoo.

Sarvilinnan mukaan on mahdollista, että nimenmuutos voi synnyttää sellaisia mielikuvia, että kaupunki olisi jollakin tapaa kytköksissä halliyhtiöön. Kansliapäällikkö korostaa, ettei Helsingin kaupunki ole ollut nimenmuutoksessa mukana, eikä muutos tarkoita, että kaupungilla olisi yhteyksiä Helsinki Halli Oy:hyn.

Helsinki Halli on ollut yhtiön rekisteröitynä nimenä vuodesta 1995 saakka, joten Sarvilinna ei usko, että kaupunki pystyisi kieltämään yhtiötä käyttämästä sen rekisterissä olevaa nimeä. Sarvilinna kuitenkin toivoo, että hallin nimi vaihdettaisiin.

– Kun kerran olen sitä mieltä, että uusi nimi ei ole hyvä, niin olisihan se mukavaa, että hallille valittaisiin jokin muu nimi.

Sarvilinna ei ota kantaa siihen, minkälaiseksi nimi tulisi muuttaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?