Finnair aloittaa neuvottelut lomautuksista Venäjän ilmatilan sulun vuoksi

Finnair suunnittelee uusia lomautuksia.

3.3.2022 10:38

Lentoyhtiö Finnair aloittaa muutosneuvottelut eli yt-neuvottelut enintään 90 päivän lomautuksista. Neuvottelujen syynä on Venäjän ilmatilan sulku, Finnair kertoo tiedotteessaan.

Neuvottelut koskevat ohjaamo- ja matkustamopalveluhenkilöstöä. Arvioitu kuukausittainen lisälomautustarve huhtikuusta alkaen olisi 90–220 lentäjää ja 150–450 matkustamohenkilöstön jäsentä.

– Venäjän ilmatilan ollessa suljettuna meillä on lentoja selvästi suunniteltua vähemmän, ja siksi myös työtä on valitettavasti vähemmän tarjolla lähikuukausina”, Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt sanoo tiedotteessa.

Yhtiön henkilöstöstä iso osa on ollut pitkään lomautettuna koronaviruspandemian vuoksi.

Finnair on perunut kaikki lentonsa Venäjälle 28. toukokuuta asti ja osan Aasian lennoistaan 6. maaliskuuta asti. Finnair lentää nyt Singaporen, Bangkokin, Phuketin ja Delhin lentoja sekä 9. maaliskuuta alkaen Tokioon kiertoreittiä Venäjän ilmatilaa välttäen, yhtiö kertoo.

Finnair kertoo lisäksi parhaillaan arvioivansa, voisiko myös osan Kiinan ja Korean lennoista lentää toisella reitityksellä. Samalla yhtiö työstää vaihtoehtoista verkosto- ja liikennesuunnitelmaa tilanteen pitkittymisen varalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?