Eläkeliitto ärähti energiapäätöksistä: Hallitus unohti sadat tuhannet pienituloiset eläkeläiset

Hallituksen päätökset energian hintojen nousun hyvittämiseksi painottuvat työssäkäyviin, mikä närkästyttää Eläkeliittoa.

Yksityisautoilu on monelle eläkeläiselle ainoa tapa päästä palveluiden äärelle, Eläkeliitto korostaa.

18.2. 15:30

Eläkeliiton mielestä hallitus sivuutti energian hinnannousun hyvityksissä pienituloiset eläkeläiset.

– Eläkeliitto pitää täysin riittämättömänä päätöstä, jolla hinnan nousu hyvitetään vain työssäkäyville ja unohdetaan sadat tuhannet pienituloiset eläkeläiset, liitto sanoo tiedotteessaan.

Liiton mukaan tästä kärsivät etenkin ne eläkeläiset, jotka elävät alueilla, joilla julkiset kulkuyhteydet on supistettu olemattomiin ja joilla ihmiset ovat siksi pakotettuja yksityisautoiluun.

– Päätöksellä aiheutetaan tietoisesti vakavia ongelmia niille, jotka jo ennestään ovat haavoittuvassa asemassa, sanoo Eläkeliiton vanhusasiamies Irene Vuorisalo tiedotteessa.

Eläkeliiton viimevuotisen barometrin mukaan alle kolmannekselle tutkimukseen vastanneista ihmisistä kaupassa käynti, terveyden- ja sairaanhoidon palvelut, apteekkipalvelut ja kirjasto olivat saavutettavissa julkisen liikenteen avulla. Barometriin vastasi runsaat tuhat ihmistä.

Lue lisää: Näin hallitus hyvittää energian hintojen nousua

Eläkeliitto huomauttaa, että noin puolet suomalaisten kokonaiseläkkeestä on alle 1 500 euroa ja kolmasosa alle 1 250 euroa kuukaudessa.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoi perjantaina, että työmatkavähennyksen enimmäismäärää korotetaan määräajaksi ja kilometrikohtaista matkakuluvähennystä omalla autolla kuljettaessa korotetaan määräaikaisesti.

Lisäksi selvitetään liityntäpysäköinnin kustannusten vähennyskelpoisuutta kodin ja työpaikan välisten matkojen osalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?