Suomalaiselle Relexille jättirahoitus – nousee markkina-arvossa Valmetin rinnalle

Kovaa vauhtia kansainvälistynyt yhtiö aikoo käyttää varat kasvuun ja kehitystyöhön.

Relexin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen kertoo, että varoja käytetään teknologiseen kehitykseen.

17.2.2022 9:53

Ohjelmistoyritys Relex on kerännyt 500 miljoonan euron rahoituksen, joka on suomalaisten kasvuyritysten rahoituskierrosten ennätys.

Rahoituskierroksen perusteella Relexin markkina-arvo nousee jo viiteen miljardiin euroon eli samaan luokkaan kuin esimerkiksi perinteikäs konepajayritys Valmet.

Näin Relex on niin sanottu yksisarvinen eli yli miljardin dollarin arvon ylittävä kasvuyritys, joista tunnetuimpia esimerkkejä Suomessa on jakeluyhtiö Wolt.

Relex on kulutustavaroiden toimitusketjuoptimoinnin markkinajohtaja. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sen ohjelmistoja käytetään eri puolilla maailmaa kaupoissa ja myymäläketjuissa toimitusten ja varastojen sujuvaan hallintaan.

Järjestelmä auttaa vähittäiskauppaa ja tuottajia vähentämään tuotteiden hävikkiä ja alentamaan kustannuksia.

– Kuluttajatuotteiden toimitusketjuja on ohjattu vakiintuneiden toimijoiden vanhentuneella teknologialla. Meidän nopea kasvumme markkinajohtajaksi on osoitus alan valmiudesta muutokseen, sanoo Relexin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Mikko Kärkkäinen tiedotteessa.

– Kulutustottumukset muuttuvat ennennäkemätöntä vauhtia. Datan, automaation ja algoritmien avulla pystymme auttamaan asiakkaitamme valmistajista vähittäiskauppiaisiin muokkaamaan tarjontaansa nopeasti kysynnän mukaan.

Relexin mukaan vähittäiskaupat voivat näin vähentää varastotasojaan noin 30 prosenttia ja pienentää ruokahävikkiään jopa 40 prosenttia.

Rahoituskierroksen johtavana sijoittajana toimi yksi maailman suurimmista pääomasijoitusyhtiö eli Blackstone Group.

Se on Suomessa tunnettu muun muassa siitä, että se hankki muutama vuosi sitten omistukseensa Suomen johtavaksi kiinteistösijoittajaksi itseänsä tituleeraavan Spondan.

Relex on perustettu vuonna 2005, kun yrityksen kolme perustajaa vielä toimivat tutkijoina Teknillisessä korkeakoulussa. Yritys on kasvanut viime vuodet nopeasti.

Nyt saatu rahoitus käytetään Kärkkäisen mukaan Relexin pilvipohjaisen, tekoälyä hyödyntävän järjestelmän kehittämiseen edelleen.

Yhtiö aikoo myös palkata satoja uusia työntekijöitä yli 400 hengen tuotekehitystiimiinsä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Relex työllistää yli 1300 henkeä ja sillä on toimistoja ympäri maailman.

Asiakkaisiin lukeutuvat esimerkiksi Bed, Bath & Beyond, WHSmith, sekä PetSmart ja Suomessa muun muassa S-ryhmä, Suomalainen Kirjakauppa, Musti ja Mirri, Atria ja Apetit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?