Verkkokauppa.com tekee historiansa ensimmäisen yrityskaupan – ostaa Aasiasta tavaraa tuovan E-villen

Verkkokaupan mukaan yrityskauppa tukee sen pyrkimyksiä vahvistaa ja laajentaa valikoimaa omissa tuotemerkeissä. Kaupan hinta on noin 5,3 miljoonaa euroa.

Verkkokauppa.com arvioi, että yrityskaupassa ostetulla liiketoiminnalla olisi Verkkokaupan tämän vuoden liikevaihtoon 5–8 miljoonan euron positiivinen vaikutus.

10.2.2022 8:56

Verkkokauppa.com ostaa suomalaisen E-ville.com -verkkokaupan.

Kyse on Verkkokaupan historian ensimmäisestä yrityskaupasta. Yritys kertoo tiedotteessaan, että kauppa tukee sen pyrkimyksiä vahvistaa ja laajentaa valikoimaa omissa tuotemerkeissä.

Verkkokaupan tiedotteen mukaan yrityskauppa ei vaikuta E-villen toimintaan. Se jatkaa asiakkaidensa palvelua Suomessa ja Pohjoismaissa entiseen tapaan.

Pääkonttoriaan Suomessa pitävällä E-villellä on myymälä, varasto- ja huoltotiimi Mäntsälässä sekä toimintoja Kiinassa. Sen valikoimiin kuuluu muun muassa puhelimia, polkupyöriä, vapaa-ajan varusteita, elektroniikkaa ja muita kodin tuotteita. Yritys työllistää noin 40 henkilöä Suomessa, Kiinassa ja Thaimaassa, ja he jatkavat yhtiön palveluksessa.

Verkkokauppa.comin toimitusjohtajan Panu Porkan mukaan E-villen kuluttaja-, yritys- ja tukkuliiketoiminta sekä Aasiassa toimiva hankintapalvelu vahvistavat Verkkokaupan  keskeisiä kasvualueita.

Yrityskaupan hinta on noin 5,3 miljoonaa euroa. Rahana siitä maksetaan 3,3 miljoonaa euroa. Kaupan täytäntöönpanon yhteydessä suunnatussa osakeannissa puolestaan on tarkoitus maksaa kaksi miljoonaa euroa myyjälle annettavilla uusilla osakkeilla.

Verkkokauppa arvioi, että ostetulla liiketoiminnalla olisi Verkkokaupan tämän vuoden liikevaihtoon 5–8 miljoonan euron positiivinen vaikutus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?