Keniasta tulee 450 opiskelijaa Suomeen – suomalaisyhtiölle iso sopimus

Solmitun koulutussopimuksen ensimmäinen vaihe koskee 450:ää tutkintoa. Opiskelijat kouluttautuvat sairaanhoitajiksi, fysioterapeuteiksi ja informaatioteknologian alalle.

Helsinkiläinen Metropolia-ammattikorkeakoulu mainosti tammikuussa kevään yhteishakua metrossa.

1.2. 14:44

Pääkaupunkiseudun kolmen ammattikorkeakoulun koulutusvientiyhtiö Eduexcellence on solminut Kenian valtion ja konsulttiyhtiö Skill Doven kanssa kauppasopimuksen tilaustutkintokoulutuksista Laurea- ja Metropolia-ammattikorkeakouluihin sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiaan, Eduexcellence kertoo tiedotteessaan.

Sopimus koskee sairaanhoitajan, fysioterapeutin ja informaatioteknologian alempia korkeakoulututkintoja Laureassa ja Metropoliassa ja lähihoitajan tutkintoa Gradiassa. Tutkintoa suorittavat opiskelijat tulevat Suomeen Keniasta.

Eduexcellencen mukaan nyt solmittu sopimus on Suomen historian suurin tilaustutkintojen kauppa. Sopimuksen ensimmäinen vaihe koskee yhteensä 450:ää tutkintokoulutettavaa ja on kokoluokaltaan kymmenen miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan suurin osa opiskelijoista on jo valittu ja opinnot alkavat suomen kieltä ja kulttuuria käsittävillä siltaopinnoilla.

– Tämä tilaustutkintoyhteistyö on täysin kaupallista toimintaa ilman suomalaista rahoituspanostusta, Eduexcellencen toimitusjohtaja Jan-Markus Holm sanoo tiedotteessa.

– Osa valmistuneista hakeutuu todennäköisesti myös Suomen työmarkkinoille. Haemme mahdollisimman pitkäikäistä yhteistyösuhdetta Kenian kanssa.

Vuonna 2017 perustettu Eduexcellence on suomalaisen koulutusosaamisen vientiyhtiö. Sen omistavat pääkaupunkiseudulla toimivat Haaga-Helia-, Laurea- ja Metropolia-ammattikorkeakoulu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?