FT: EKP varoittaa pankkeja: Venäjän-vastaisista pakotteista seuraa huomattavia riskejä

Eurooppalaispankeista Société Généraleen, Raiffeiseniin ja Unicreditiin kohdistuvat suurimmat riskit uusista Venäjä-pakotteista.

EKP:n uusi päärakennus Frankfurtissa.

27.1. 17:08

Euroopan keskuspankki (EKP) kehottaa eurooppalaispankkeja varautumaan Venäjään kohdistettaviin pakotteisiin, mikäli maa hyökkää Ukrainaan, talouslehti Financial Times (FT) kertoo.

Aiemmin tällä viikolla Yhdysvallat varoitti Venäjää ”massiivisista seurauksista”, jos se lähettää joukkojaan Ukrainaan.

EKP varoittaa, että pakotteista seuraa huomattavia riskejä pankeille, joilla on paljon Venäjään liittyviä liiketoimia. Tällaisia pankkeja ovat muun muassa yhdysvaltalainen Citi, ranskalainen Société Générale, itävaltalainen Raiffeisen ja italialainen Unicredit.

EKP on pyytänyt pankeilta selvitystä siitä, kuinka toimisivat esimerkiksi silloin, jos venäläiset pankit suljettaisiin kansainvälisen SWIFT-maksujärjestelmän ulkopuolelle, FT:n lähteet kertovat.

EKP:n kerrotaan haluavan varmistaa, että pankit pystyvät noudattamaan pakotteita ja nopeasti katkaisemaan liikesuhteet pakotteiden kohteena olevien asiakkaidensa kanssa.

EKP:n kerrotaan pyytäneen myös Saksan suurimmalta pankilta Deutsche Bankilta ja Alankomaiden suurimmalta pankilta ING:ltä tietoja niiden Venäjä-altistuksen suuruudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?