UPM jatkaa biojalostamon suunnittelua Rotterdamiin – Kotka jäi rannalle

UPM ei aio tehdä päätöksiä investoinnista ennen tämän vuoden loppua.

27.1. 10:36

Metsäyhtiö UPM:n biopolttoainejalostamo ei tule Kotkaan. Yhtiö kertoo tilinpäätöstiedotteessaan, että yhtiön arvio vaihtoehtoisista sijoituspaikoista, eli Kotkasta ja Rotterdamista, on valmistunut.

– Suunnittelu jatkuu Rotterdamissa, missä toimintaympäristö on biopolttoaineliiketoiminnalle suotuisampi, toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo tilinpäätöksessä.

Varsinaista investointipäätöstä jalostamosta ei kuitenkaan ole tehty, eikä UPM:n mukaan päätöstä ole odotettavissa ennen tämän vuoden loppua.

– Nykyinen investointiympäristö on hyvin haastava merkittäville uusille hankkeille niin resurssoinnin, aikataulujen kuin kustannustenkin näkökulmasta, Pesonen jatkaa.

UPM kertoi aika tarkkaan vuosi sitten aloittavansa uuden biojalostamon perussuunnitteluvaiheen. Siinä arvioitiin lähinnä kahta sijoituspaikkavaihtoehtoa, jotka olivat Kotka Suomessa ja Rotterdam Hollannissa.

Investoinnin arvon suuruudesta ei vielä ole vielä kerrottu. Alustavien tietojen mukaan jalostamon vuosikapasiteetti olisi 500 000 tonnia korkealuokkaisia uusiutuvia polttoaineita, mukaan lukien lentopolttoainetta.

Lue lisää: UPM paransi tulostaan tuntuvasti – ei anna arviota lakon aiheuttamista tappioista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?