Keitele Groupin työntekijöille ”yleistä tasoa isommat” palkankorotukset – liittojen toiminta harmittaa yhä yhtiön johtoa

Keitele Groupin hallituksen puheenjohtajan Ilkka Kylävainion mukaan uusi työehtosopimus mukailee vanhaa yleissitovaa sopimusta. Työntekijöiden palkkoja korotetaan kolmivuotisessa sopimuksessa yleistä tasoa enemmän.

Keitele Group ja ammattiliitot löysivät keskiviikkona sovun joulukuusta asti jatkuneeseen työriitaansa.

21.1. 17:02

Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro ja Keitele Group löysivät keskiviikkona sovun joulukuusta asti jatkuneeseen työriitaansa.

Lue lisää: Keitele Groupia koskeva lakon uhka peruuntui – sopu löytyi

Metsäyhtiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio kertoo Keitele Groupin perjantaina julkaisemassa tiedotteessa, että neuvotteluiden tuloksena yhtiön työntekijöiden palkkoja korotetaan yleistä tasoa enemmän.

– Palkankorotuksista sovittiin tulevaksi kolmeksi vuodeksi. Meille on erittäin tärkeää toimia vastuullisesti ja pitkäjänteisesti, sillä ratkaisumme vaikuttavat 2 000 henkilön elämään, kun mukaan luetaan myös aliurakoitsijat sekä auto- ja metsäkoneyritykset. Töiden ja viennin jatkuminen turvaa myös suomalaisten metsänomistajien tulot, hän toteaa tiedotteessa.

Kylävainion mukaan Keitele Groupin lähtökohtana oli jo neuvotteluiden alkaessa se, että yhtiön työntekijöiden palkkoja korotetaan niin Itä-Suomessa Keiteleellä kuin Etelä-Pohjanmaalla Alajärvellä ja Lapissa Kemijärvellä.

Kylävainio ei halunnut kommentoida Taloussanomille tarkemmin palkankorotusten tasoa tai muita yksityiskohtia, joista Keitele Group ja liitot sopivat. Hänen mukaansa kolmeksi vuodeksi tehty työehtosopimus on kuitenkin samankaltainen kuin vuodenvaihteessa päättynyt yleissitova työehtosopimus.

– Olemme pitkälti sopineet vanhan yleissitovan mukaisesti, hän kertoo.

Joulukuussa Kylävainio luonnehti Teollisuusliiton esittämiä työehtoja ”aivan mahdottomiksi”. Hänen mukaansa liiton esittämät palkankorotukset eivät olleet niinkään ongelma, vaan työehtosopimukseen sisältyneet muut ehdot.

– 50- ja 60-vuotispäivistä pitäisi maksaa. Ne ovat olleet palkattomia vapaita voimassaolevan tesin mukaan, mutta jatkossa ne olisivat palkallisia, vaikka ne eivät olisi työvuoron aikana, Kylävainio kertoi Taloussanomille joulukuussa.

Lue lisää: Keiteleen toimitus­johtaja tyrmistyi Teollisuus­liiton vaatimuksista: 13 uutta palkallista vapaa­päivää

Toistaiseksi ei ole tiedossa, saiko Teollisuusliitto neuvotteluissa läpi ehdotuksiaan palkallisista vapaista, joita se toivoi esimerkiksi hääpäiville, omaisten hautajaisille sekä jouluaatolle ja uudenvuodenpäivälle.

Kylävainio sanoo olevansa tyytyväinen keskiviikkona syntyneeseen työehtosopimukseen. Ammattiliittojen toiminta häntä silti edelleen harmittaa.

– Sopimuksen sisältöön olemme kyllä tyytyväisiä, mutta emme missään tapauksessa liittojen tapaan toimia.

Kylävainio viittaa ammattiliittojen käynnistämiin saartotoimenpiteisiin, joilla ne joulukuussa yrittivät saada Keitele Groupin neuvottelemaan kanssaan työehdoista. Hänen mielestään liitot yrittivät saada metsäyhtiön hyväksymään Teollisuusliiton esittämän työehtosopimuksen kokonaan ilman asianmukaisia neuvotteluita.

– Tällainen ei ole suomalaisen oikeuskäytännön mukaista toimintaa. Toivoisin, että työmarkkinakäytännöt paranisivat vastaisuudessa. Uhkailulla ja pakottamisella on huonot jäljet, Kylävainio sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?