Unilever aikoo lakkauttaa Sipoon tehtaansa – Ingman-jäätelöiden tuotanto Ruotsiin

Sipoossa alkavat enintään 64 työntekijää koskevat yt-neuvottelut.

Unilever lupaa säilyttää Ingmanin brändin ja tuotteet.

19.1. 15:40

Elintarvikejätti Unilever suunnittelee Sipoon tehtaansa lopettamista ja tuotannon siirtämistä esimerkiksi Ruotsiin, jossa tuotantotilat ovat yhtiön tiedotteen mukaan tehokkaammat.

Suunnitellun lakkauttamisen vuoksi Unilever aloittaa Sipoossa yt-neuvottelut, jotka koskevat enintään 64 työntekijää.

Unilever perustelee tuotannon siirtämistä muun muassa tuotannollisilla ja taloudellisilla haasteilla. Yhtiön mukaan sen kokonaistuotanto Sipoossa on laskenut merkittävästi vuodesta 2016 asti, mikä johtuu kiristyneestä kilpailusta jäätelömarkkinoilla sekä muutoksista kuluttajien ostokäyttäytymisessä.

Unileverin tuotanto Sipoon tehtaalla toimii tällä hetkellä alle 50 prosentin kapasiteetilla, tiedotteessa sanotaan.

Unilever osti Ingmanin jäätelötoiminnot vuonna 2011. Unileverin mukaan Ingmanin brändi ja tuotteet säilyvät tehtaan lakkauttamisesta huolimatta.

Unilever tunnetaan myös globaaleista jäätelöbrändeistään kuten Magnum ja Ben & Jerry’s.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?