Hakusivustolla nyt ”poikkeuksellisen paljon” kesätyöpaikkailmoituksia

Nuorille on nyt avoinna kesätyöpaikkoja huomattavasti enemmän kuin edellisinä kesinä, kertoo työnhakupalvelu Duunitori.

Nuorten kesätyönhaku käynnistyi jo viime vuoden lopulla.

18.1. 12:42

Ensi kesä näyttää nuorten työllistymisen kannalta paremmalta kuin pitkään aikaan.

Työnhakupalvelu Duunitori ilmoittaa että palvelussa on yli 5 500 kesätyöpaikkailmoitusta, mikä on Duunitorin mukaan poikkeuksellisen paljon.

Moni työnantaja hakee samalla ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja kesätyönhakijoita, minkä takia työpaikkoja on auki vielä selvästi tätä enemmän.

Koko tähänastisella kesätyönhakukaudella eli marras-tammikuussa Duunitorilla on julkaistu selvästi yli puolet enemmän kesätyöilmoituksia kuin samalla jaksolla viime kaudella. Ilmoituksia on myös selvästi enemmän kuin vastaavina aikoina ennen koronakriisiä.

Tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana uusia kesätyöpaikkailmoituksia julkaistiin 3 194, kun niitä viime vuonna oli samaan aikaan 2 424 kappaletta. Tämän perusteella kesätyöpaikkailmoitusten määrä kasvoi tammikuun alussa 32 prosenttia viime vuodesta.

Marraskuussa julkaistiin 118 prosenttia enemmän kesätyöilmoituksia kuin edellisenä vuonna samaan aikaan, ja joulukuussa niitä oli 121 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Koronakriisi on näkynyt viime vuosien kesätyöpaikoissa. Ensimmäisenä pandemiavuonna 2020 Duunitorilla julkaistiin 21 661 kesätyöilmoitusta, mikä oli noin 2 000 vuotta 2019 vähemmän.

Lue lisää: Jäitkö ilman kesätöitä? Lähde armeijaan

Lue lisää: Hakusivusto listasi alkuvuoden suosituimmat työ­paikka­ilmoitukset – kaksi asiaa yhdistää suosikkeja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?