EK: Enemmistö suomalaisista kannattaa koronapassin käytön laajentamista työpaikoille

”On todella outoa, että esimerkiksi ravintolassa asiakkailta kysytään koronapassit, mutta työntekijöiltä niitä ei voi pyytää”, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo.

Koronapassi on käytössä muun muassa ravintoloissa.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista kannattaa koronapassin käytön laajentamista työpaikoille.

Taloustutkimus haastatteli EK:n toimeksiannosta 1 269:ää henkilöä joulukuun alussa. Vastaajista 64 prosenttia kannattaa koronapassin käyttöönottoa työpaikoilla. Työssä olevista suomalaisista sitä kannattaa 62 prosenttia, EK kertoo.

Koronapassi otettiin lokakuussa käyttöön tilaisuuksissa, tapahtumissa ja ravintoloissa alueilla, joissa toimintaa rajoitettiin koronapandemian takia. EK on pitkään vaatinut koronapassin käytön laajentamista myös työpaikoille.

– On todella outoa, että esimerkiksi ravintolassa asiakkailta kysytään koronapassit, mutta työntekijöiltä niitä ei voi pyytää, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo tiedotteessa.

Ongelmallisena tilanne näyttäytyy myös esimerkiksi vanhusten hoitolaitoksissa, joissa riskiryhmien edustajien hoitajilta ei voida tarkistaa koronapasseja.

– Paitsi riskiryhmään kuuluvien, myös työntekijöiden oikeuksiin kuuluu saada olla ja työskennellä mahdollisimman turvallisessa ympäristössä, EK painottaa.

Häkämies vaatii, että hallitus aloittaa pikaisesti koronapassin käytön laajentamisen valmistelun. Hän katsoo, että koronapassin käytön laajennus on tehokas keino parantaa rokotekattavuutta nykyisestä.”

Taloustutkimuksen toteuttama kysely tehtiin internetpaneelissa, ja otos edustaa Suomen aikuisväestöä. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?