Lähitapiola: Vessa on vaarallinen paikka puhelimille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vakuutusyhtiö: Yksi paikka kodissa on puhelimille selvästi vaarallisin

Lähi-Tapiolan tilastojen mukaan vuosittain vessanpönttöön tippuu ainakin parisataa puhelinta.

Vakuutusyhtiö LähiTapiolan mukaan vessa on puhelimille kodin vaarallisin paikka.

3.12.2021 9:09

Älypuhelimen rikkoutuminen on yksi tyypillisimmistä koti-irtaimiston vahingoista, kertoo vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola.

Useimmin puhelin rikkoutuu pudotessaan lattialle tai maahan. Myös kastumisvahingot ovat aika yleisiä, ja vahinkotilastoista nousee sisätiloissa esiin erityisesti yksi paikka.

– Oikeastaan voisi sanoa, että vessa on neliömetreillä mitaten älypuhelimen vaarallisin paikka. Karkeasti arvioiden korvaamme vuosittain ainakin pari sataa vahinkoa, joissa puhelin on tippunut wc-pönttöön, sanoo projektijohtaja Antti Määttänen Lähi-Tapiolasta tiedotteessa.

– Vessassa laitteita putoaa myös kaakelilattialle. On siis hyvä muistaa, miten helposti puhelin voi tippua esimerkiksi housujen tai hupparin taskusta tai että lapsi saattaa tiputtaa sen pönttöön.

Jos puhelin on kastunut pahasti, sen käyttöä ei kannata jatkaa, vaan sulkea siitä virta, neuvotaan huoltoyhtiö Fonumista. Kastunutta puhelinta ei pidä myöskään ladata, sillä se voi aiheuttaa oikosulun. Puhelinta voi yrittää pyyhkiä kuivaksi kosteutta imevällä liinalla, ja laittaa rasiaan esimerkiksi kosteutta imevien pussien kanssa, joita saattaa joskus saada esimerkiksi kenkä- tai laukkuostosten yhteydessä.

Kunnolla kastunut puhelin kannattaa viedä huoltoon arvioitavaksi.

Yleisesti puhelimia rikkoutuu eniten kesäaikaan, kun ihmiset lomailevat ja liikkuvat enemmän. Talvella puhelimet saattavat kolhiutua liukastumisten yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?