"Pääkaupunkiseudulla vuokralaisen markkinat” – ylitarjonta näkyy hinnoissa

Koronapandemia on myllertänyt vuokra-asuntomarkkinoilla, minkä lisäksi tarjonta on lisääntynyt. Tilastokeskuksen mukaan nyt vallitsevat vuokralaisen markkinat.

Vuokra-asunnon etsijälle tilanne on nyt suotuisa, sanoo Tilastokeskus.

2.12.2021 17:15

Vuokralla asuminen on yleistynyt merkittävästi kymmenen viime vuoden aikana ja tarjontaa kasvukeskuksiin on tullut paljon, kun uudistuotanto on ollut vilkasta asunto­sijoittamisen suosio on kasvanut.

Tilastokeskuksen tuoreen selvityksen mukaan ennen koronapandemian alkua pääkaupunkiseudulla oli vuokra-asunnoista paljon kysyntää ja vuokrat olivat tasaisessa 1–2 prosentin vuotuisessa nousussa. Pandemian ajan puolitoista vuotta on ollut hyvin erilainen.

– Nyt vuokra-asunnoista on ajoittain ylitarjontaa, etenkin pääkaupunkiseudulla. Ylitarjontaan ovat johtanut etäopiskelu, ulkomaisten opiskelijoiden kato ja Airbnb-asuntojen siirtyminen pitkäaikaiseen vuokraukseen matkailun pysähtymisen vuoksi, Tilastokeskus kertoo artikkelissaan.

Pääkaupunkiseudulla tarjonnan kasvu on näkynyt vuokrien nousuvauhdin hidastumisena. Tilastokeskus pohtii, kuinka pysyvää markkinoiden muutos on.

– Tällä hetkellä varmaa on, että markkina on hyvin suotuisa vuokra-asunnon etsijälle sekä asunnon vaihtajalle, Tilastokeskus sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?