Fiva: Virtuaalivaluuttoja saa Suomessa markkinoida vain rekisteröityneet yhtiöt - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Fivalta tiukka muistutus: Vain nämä yhtiöt saavat markkinoida virtuaalivaluuttoja Suomessa

Markkinavalvoja on kiinnittänyt huomiota virtuaalivaluuttojen markkinoinnin lisääntymiseen katukuvassa.

24.11. 16:28

Vain rekisteröityneet toimijat saavat markkinoida Suomessa virtuaalivaluuttoja, Finanssivalvonta (Fiva) muistuttaa.

Se on kiinnittänyt huomiota virtuaalivaluuttojen ja niihin liittyvien palvelujen markkinoinnin lisääntymiseen suomalaisessa mediassa ja katukuvassa. Fiva painottaa, että myös mainostilan myyjien täytyy ottaa omissa sopimusprosesseissaan huomioon virtuaalivaluuttayhtiöiden rekisteröitymisen velvoite.

– Finanssivalvonta on ottanut yhteyttä tahoihin, joiden se on havainnut harjoittavan Suomeen kohdennettua virtuaalivaluuttojen mainontaa ilman asianmukaista rekisteröintiä, Fivan tiedotteessa kerrotaan.

Virtuaalivaluutan tarjoajista annetun lain mukaan virtuaalivaluuttoja tai niihin liittyviä palveluja saavat suomeksi markkinoida vain vain Suomessa virtuaalivaluutan tarjoajaksi rekisteröidy toimijat.

Finanssivalvonta käsittelee virtuaalivaluutan tarjoajien rekisteröintihakemukset ja valvoo lain noudattamista. Tällä hetkellä Suomeen on rekisteröitynyt Fivan verkkosivuilla julkaistun valvottavaluettelon mukaan kuusi toimijaa. Rekisteröityneet virtuaalivaluutan tarjoajat ovat Coinmotion, Local Bitcoins, NordXE, Northcrypto, Prasos Cash Management ja Tesseract Group.

Rekisteröitymisvelvollisuus ei Fivan mukaan koske tilanteita, joissa suomalainen asiakas päätyy oma-aloitteisesti ulkomaalaisen palveluntarjoajan verkkosivuille tai kohtaa muuta kuin nimenomaisesti suomalaisille kohdennettua mainontaa kansainvälisillä sivustoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?