Rakennusteollisuus vaatii alalle koronapassia

Työmailla on paljon ulkomaista työvoimaa. Valtaosa tulee Baltian maista, joissa koronatilanne on erittäin huono.

Rakennustyömaa Helsingin Vuosaaressa

4.11.2021 13:29

Rakennusteollisuus RT vaatii, että koronapassin käyttö pitää voida laajentaa myös rakennusalalle. Toistaiseksi lainsäädäntö estää sen.

RT:n työmarkkinajohtaja Kim Kaskiaro perustelee vaatimusta pitkittyneellä koronaepidemiatilanteella sekä työntekijöiden riittämättömällä rokotekattavuudella.

– Toimia tarvitaan niin epidemian torjumiseksi, rokotekattavuuden lisäämiseksi kuin rakennustyömaiden turvallisen työskentelyn varmistamiseksi. Parhaiten nämä tavoitteet saavutetaan asettamalla työmaalle työskentelemään pääsyn ehdoksi koronapassi, eli selvitys täydestä rokotesarjasta, negatiivisesta testituloksesta tai todistus sairastetusta koronataudista, Kaskiaro sanoo tiedotteessa.

Rakennusalalla työskentelee useita kymmeniä tuhansia ulkomaisia työntekijöitä. Valtaosa heistä tulee Suomeen Baltian maista, joissa koronatilanne on tällä hetkellä erittäin huono.

Tilanne on Rakennusteollisuudelle ongelmallinen. Toisaalta rakennusala on riippuvainen ulkomaisesta työvoimasta, toisaalta ulkomainen työvoima uhkaa työmaiden turvallista työskentelyä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?