Netflix-hitti poiki Squid-virtuaalivaluutan, jonka arvo noussut tuhansia prosentteja – ”naiivit sijoittajat vaarassa”

Korealaissarjaan liittyvä virtuaalivaluutta on saanut yllättävän suuren suosion, mikä näkyy sen noteerauksissa. Ekonomisti varoittaa suurista tappioista.

Squid Game-sarjasta tuttu Younghee-nukke kuvattuna Australian Sydneyssä.

29.10.2021 14:59

Suosittu korealainen Netflix-sarja Squid Game on antanut nimensä myös virtuaalivaluutalle, jonka kaupankäynti on alkanut hurjan nousun merkeissä.

Kun vielä tiistaina valuutan arvo liikkui yhden sentin paikkeilla, oli sen noteeraus noussut tänään jo yli viiteen dollariin. Kaupankäynti alkoi 20. lokakuuta.

Squid on käytännössä peliväline. Ihmiset ostavat virtuaalivaluuttaa pelatakseen sarjaan liittyvää online-peliä, jonka on määrä startata marraskuussa. Squid Game voidaan sitten vaihtaa muihin virtuaalivaluuttoihin taikka rahaan.

Kryptovaluuttoja seuraava CoinMarketCap on kuitenkin antanut jo varoituksen, jonka mukaan jotkut Squid-valuutan ostajat eivät ole onnistuneet pääsemään siitä eroon virtuaalivaluuttojen kaupankäyntialustoilla.

– Tämä kryptovaluutta liittyy pitkään ja kasvavaan digitaalisten valuuttojen ketjuun, jotka ratsastavat satunnaisten meemien tai kulttuuri-ilmiöiden varassa, kommentoi Cornellin yliopiston ekonomisti Eswar Prasad BBC:lle.

– On huomionarvoista, että monet tällaiset valuutat kiinnittävät sijoittajien huomion, mikä johtaa villisti nouseviin arvostuksiin. Naiivit yksityissijoittajat, jotka osallistuvat tällaisiin spekulatiivisiin aaltoihin, ovat vaarassa tehdä suuria tappioita.

Suomessa Squid Game -sarja on noussut viime aikoina otsikoihin myös väkivaltaisuutensa takia.

Lue lisää: Yksi hahmo varasti katsojien huomion Squid Game -megahitissä – numero 001 kertoo nyt ällistyttävästä elämäntilanteestaan tosielämässä

Lue lisää: Netflixin hittisarjasta tuttuja kortteja ilmestyi Espanjan kaduille – poliisi varoittaa: tähän ne voivat johtaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?