Finnair raotti salaisuuden verhoa: uusi matkustusluokka paikkaamaan liikematkustuksen laskusta syntyvää lovea

Finnair uskoo suuren osan liikematkustuksesta palautuvan, mutta osan yhtiöiden sisäisistä palavereista korvautuvan etäyhteyksillä.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner luonnehtii yhtiötä vapaa-ajanmatkustamiseen keskittyväksi yhtiöksi.

26.10.2021 13:31

Lentoyhtiö Finnair uskoo niin sanotun premium-matkustamisen paikkaavan lovea, joka syntyy liikematkustamisen vähenemisestä. Premiumilla viitataan tavanomaista asiakaskokemusta laadukkaampaan kokemukseen.

Finnair haluaa asemoitua markkinoille ”modernina laatulentoyhtiönä”. Yhtenä tekijänä tämän strategisen linjauksen toteutumisessa on, että Finavia saa Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden pääterminaalin valmiiksi ja auki joulukuun alussa.

– Se vaikuttaa tietysti myös Finnairin matkustajien kokemukseen ja Finnairin imagoon, Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner sanoi esitellessään yhtiön osavuosikatsausta tänään.

Ensi vuoden alkupuolella Finnairin on määrä julkistaa premium economy -matkustusluokka, joka Mantereen mukaan on olennainen osa moderni laatulentoyhtiö -kokemusta.

Premiun economy -luokka on uusi matkustusluokka, joka laajarunkokoneissa erottuu selvästi muista luokista, Manner kertoi.

– Kyseessä on kokonaan uusi matkustuskokemus. Mitä tulee aikatauluun ja palvelun tarkempaan sisältöön, pidettäköön salaisuuden verhoa vielä hetken aikaa kiinni ja palataan tähän erikseen.

Ennen koronapandemiaa Finnairin matkustajista 20 prosenttia oli liikematkustajia ja 80 prosenttia vapaa-ajanmatkustajia. Liikematkustajien osuus liikevaihdosta oli 30 prosenttia. Näin ollen Finnair on leimallisesti vapaa-ajanmatkustamiseen keskittyvä yhtiö.

Finnair povaa suuren osan liikematkustuksesta palautuvan, mutta osan yhtiöiden sisäisistä palavereista korvautuvan etäyhteyksillä.

– Uskomme, että lovi liikematkustamiseen tulee. Samaan aikaan uskomme, että premium-painotteinen vapaa-ajanmatkustus tasapainottaa kehitystä ja siihen erityisesti haluamme tulevaisuudessa panostaa, Manner sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?