Trumpin SPAC:n kurssi tuplaantui – kaupankäynti keskeytettiin useasti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Trumpin some-suunnitelmat saivat aikaan kurssirallin perjantaina – kaupankäynti keskeytettiin useasti

Trump Media & Technology Groupia ei ole vielä perustettu, mutta pörssiin listautuneen spac-yhtiön on määrä sulautua sen kanssa.

Donald Trumpin some-yhtiötä ei ole vielä olemassa. Kuvituskuva.

25.10. 14:05

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin kaavailut sosiaalisen median alustan perustamisesta saivat loppuviikosta aikaan jyrkkiä liikkeitä New Yorkin Nasdaq-pörssissä, talouskanava CNBC kertoo.

Digital World Acquisition Corp. -yhtiön osakkeen kurssi oli perjantaina kovimmillaan lähes 250 prosentin nousussa päätyen lopulta 107 prosenttia plussalle 94,20 dollariin. Kaupankäynti osakkeella keskeytettiin useaan otteeseen kurssin voimakkaan liikkeen vuoksi.

Digital World Acquisition (DWAC) on niin sanottu spac-yhtiö (special purpose acquisition company), jollaisen ainoa tarkoitus on kerätä markkinoilta rahaa yrityskauppaa varten, sulautua ostettavaan yhtiöön ja listautua kahden vuoden kuluessa sulautumisesta.

Donald Trump on ilmoittanut perustavansa sosiaalisen median yhtiön, jonka hän sanoo toimivan vastapainona ”liberaaleille” viestintäkonserneille ja Silicon Valleyn teknologiajäteille. Trump Media & Technology Groupia ei ole vielä perustettu, mutta DWAC:n on määrä sulautua sen kanssa.

Pikaviestiyhtiö Twitter ja Facebook sulkivat Trumpin tilit sen jälkeen, kun hänen kannattajansa 6. tammikuuta mellakoivat Washingtonissa ja tunkeutuivat väkivalloin kongressin rakennukseen. Mellakka keskeytti istunnon, jossa oltiin vahvistamassa Joe Bidenin presidentinvaalivoittoa.

Trumpin presidentinvaalikampanjassa mukana ollut verkkomainosohjelmistoyhtiö Phunware puolestaan kallistui perjantaina 470 prosenttia eli osakkeen hinta lähes viisinkertaistui 9,74 dollariin. Viime viikon aikana kurssi nousi melkein 750 prosenttia. Näin siitä huolimitta, että Phunwaren ja DWAC:n ei tiedetä olevan liikesuhteessa keskenään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?