Ravintola-alan edunvalvoja äimistyi rajoitusten palauttamisesta – ”Alan ja sen työntekijöiden höykyttäminen lopu koskaan” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

MaRa aikoo kannella oikeuskanslerille uusista ravintolarajoituksista – ”Alan ja sen työntekijöiden höykyttäminen lopu koskaan”

Matkailu- ja ravintola-alan edunvalvojan mukaan ravintolayrittäjät ja -työntekijät odottivat toiveikkaina lokakuuta, jolloin kaikkien rajoitusten piti uuden hybridistrategian mukaan purkautua.

MaRa kertoo tiedotteessaan, että koronapassin käyttöönotto altistaa yrittäjät ja työntekijät vihapuheelle, uhkauksille ja liiketoiminnan vahingoittamisyrityksille.

21.10. 15:13

Matkailu- ja ravintola-alan edunvalvoja MaRa aikoo kannella oikeuskanslerille valtioneuvoston päätöksestä siirtää Etelä-Pohjanmaan ja Uudenmaan kuntien ravintolat leviämisvaiheen rajoitusten piiriin.

Lue lisää: Uusille alueille asetetaan ravintolarajoituksia

MaRan toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan ei ole tiedossa, montako prosenttia Etelä-Pohjanmaan ja muun Uudenmaan koronatartunnoista on tapahtunut ravintoloissa.

– On perusteltua kysyä, miksi valtioneuvosto asettaa ankarat rajoitukset ravintoloille. Meidän mielestämme valtioneuvoston päätös ei ole välttämätön eikä oikeasuhtainen, hän sanoo järjestön tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että ravintolayrittäjät ja -työntekijät odottivat toiveikkaina lokakuuta, jolloin kaikkien rajoitusten piti uuden hybridistrategian mukaan purkautua.

– Lukuisten jäsenyrittäjiemme mielessä on ajatus, ettei alan ja sen työntekijöiden höykyttäminen lopu koskaan. He kuuntelevat epäuskoisina STM:n johtavien viranhaltijoiden ja tiettyjen johtavien lääkäreiden näkemyksiä ravintolarajoitusten tiukentamisesta, Lappi sanoo.

MaRan mukaan ravintolayrittäjät ja -työntekijät joutuvat kantamaan seuraukset tehohoidon riittämättömästä kapasiteetista ja siitä, että osa kansalaisista jättää koronarokotteen ottamatta.

Koronapassinkaan käyttöönotto ei Maran mukaan ole tuonut alalle kaivattua helposta.

– Sen käyttöönotto altistaa kuitenkin yrittäjät ja työntekijät vihapuheelle, uhkauksille ja liiketoiminnan vahingoittamisyrityksille. Tämä on heille henkisesti erittäin raskasta koronapandemian aiheuttaman pitkään jatkuneen henkisen kuorman lisäksi, MaRan tiedotteessa kirjoitetaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?