Valmet Automotive rakentaa biokaasuterminaalin Uuteenkaupunkiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Valmet Automotive rakentaa biokaasuterminaalin Uuteenkaupunkiin

Hankkeen arvioidaan vähentävän tehtaan energiankulutusta noin 5–10 prosenttia nykytasosta.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaan tuotannosta halutaan hiilineutraali vuoden 2021 loppuun mennessä. Kuva akkutehtaalta.

21.10. 12:13

Valmet Automotive on allekirjoittanut sopimuksen biokaasuterminaalin rakentamisesta Uudenkaupungin tehdaskiinteistöön.

Yhtiö kertoo tiedotteessa terminaalin olevan ”tärkeä osa yrityksen strategista kestävän kehityksen ohjelmaa”.

Valmet Automotiven tavoite on tehdä Uudenkaupungin tehtaan tuotannosta hiilineutraali vuoden 2021 loppuun mennessä. Uudella terminaalilla on ratkaiseva merkitys tavoitteen saavuttamisessa.

Tehtaan hiilidioksidipäästöt aiheutuvat maalaamon uuneissa käytettävästä kevyestä polttoöljystä, ja se korvataan jatkossa maa- ja biokaasulla. Kaasuterminaalissa käytetään aluksi nesteytettyä maakaasua (LNG), mutta niin pian kuin toiminnan vaatima määrä biokaasua on saatavilla, tavoitteena on siirtyä pelkästään biokaasun käyttöön. Tehtaan hiilidioksidipäästöjä on nyt kompensoitu sertifioiduilla kompensaatiohankkeilla.

Kaasuterminaalista rakennetaan käyttöputkisto maalaamoon, ja samalla maalaamon uunien lämmitysjärjestelmä uudistetaan, mikä parantaa toiminnan energiatehokkuutta. Biokaasuhankkeen arvioidaan vähentävän Uudenkaupungin tehtaan energiankulutusta noin 5–10 prosenttia nykytasosta.

– Siirryimme Uudenkaupungin tehtaalla fossiilivapaaseen sähköön 2019 ja uusiutuvilla raaka-aineilla tuotettuun kaukolämpöön 2020. Biokaasuterminaalin avulla teemme tehtaastamme hiilineutraalin, Valmet Automotiven valmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus kertoo kestävän kehityksen strategiasta.

Biokaasuterminaalin maanrakennustyöt käynnistyvät mahdollisimman pian. Rakennettava nesteytetyn maa- ja biokaasun varasto- ja höyrystysterminaali on suuruudeltaan 120 kuutiometriä. Terminaali otetaan suunnitelmien mukaan käyttöön vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?