Kauppa Evergranden osakkeella alkoi jälleen – kurssi syöksyi rajusti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kauppa Evergranden osakkeella alkoi jälleen – kurssi syöksyi rajusti

Kiinteistöyhtiön tulevaisuus näyttää edelleen hyvin epävarmalta, ellei se pysty myymään omaisuuttaan.

Kiinteistöillään rikastunut Evergrande horjuu edelleen kuilun partaalla.

21.10. 10:38

Kiinalaisen kiinteistöjätti Evergranden osake lähti jyrkkään alamäkeen sen jälkeen kun osakkeen kaupankäynti Hongkongin pörssissä alkoi ensimmäistä kertaa lokakuun alun jälkeen.

Syynä on ilmoitus, jonka mukaan Evergranden suunnitelma myydä osa yhtiön kiinteistöpalveluja tarjoavasta yksiköstä ei onnistukaan. Ostaja, kiinalainen kiinteistöyhtiö Hopson Development ei ostakaan reilua puolta yksiköstä, kuten oli tarkoitus.

Kauppa olisi tuonut Evergranden kassaan noin 2,6 miljardia dollaria (n. 2,2 miljardia euroa). Suunnitelma myynnistä julkistettiin kuun alussa.

Evergranden osake putosi tänään Hongkongin pörssissä 12 prosenttia. Sen sijaan Hopsonin osake kiri viisi prosenttia.

Evergrande tarvitsisi kipeästi rahoitusta. Yhtiön oli määrä maksaa 83 miljoonan dollarin korkomaksu kahden miljardin dollarin suuruisesta joukkovelkakirjastaan jo syyskuun 23. päivä.

Tätä se ei tehnyt, mutta yhtiötä ei voida julistaa juridisesti maksukyvyttömäksi ennen kuin 30 päivän periodin jälkeen, joka siis päättyy ylihuomenna perjantaina.

Evergrandea on kutsuttu maailman velkaantuneimmaksi kiinteistöyhtiöksi, sillä sen velkavastuut yltävät yli 300 miljardiin dollariin.

Yhtiö ei ole edennyt omaisuuseriensä myynnissä sen jälkeen kun se ilmoitti myyvänsä 1,5 miljardin dollarin arvoiset osakkeensa Shengjing Bankista syyskuun lopussa. Shengjing Bank on ollut yksi Evergranden pääluotottajista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?