Danske Bankin häiriö yllätti Danin: tili näytti nollaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Danske Bankin häiriö yllätti Danin – tili näytti nollaa, vaikka rahaa piti olla ”kerrankin kuin rosvokeisarilla”

Danske Bank kertoi aiemmin, että ongelman syytä selvitellään.

Danske Bankilla on teknisiä häiriöitä.

13.10. 20:18

Danske Bankin järjestelmässä on ollut keskiviikkona häiriöitä, joiden vuoksi esimerkiksi tilillä saattaa näkyä väärä summa.

Tämän sai tänään tuta 30-vuotias Dani Saarinen.

– Käytiin tänään pankissa myymässä asunto pois, kun teimme kaupat. Ajattelin pankista ulos lähtiessä mennä heti tarkistamaan, miltä tili nyt näyttää. Oletin, että rahaa olisi kerrankin kuin rosvokeisarilla, Saarinen kertoo.

– Mutta eihän siellä yhtään mitään ollut. Kaikki tilit näyttivät 0,00. Säästötili, luottotili, käyttötili, kaikki.

Saarinen sanoo, ettei säikähtänyt tilannetta, sillä Danske Bank on tähän mennessä toiminut hänestä varsin hyvin. Hän huomasi rahojen katoamisen iltapäivällä noin kello 14–16 aikaan.

Sosiaalisessa mediassa moni muukin Danske Bankin asiakas on kertonut tilien näyttävän nollaa.

Lue lisää: Danske Bankilla vika – tilillä voi näkyä mitä sattuu, maksaminen ei ehkä onnistu

Saarinen kertoo, että myöhemmin ilmeni myös sisäänkirjautumisongelmia, joiden takia tilitietoja ei päässyt katsomaan uudestaan. Lopulta Saarinen sanoo päässeensä verkkoselaimesta salatun tilan kautta katsomaan tilitietojaan, ja tilit näyttivät jo siltä kuin pitikin.

Mobiilisovellus ei hänen mukaansa toimi kuitenkaan vieläkään. Häntä ihmetyttää, miksi häiriöstä tiedottaminen kesti niin kauan. Danske Bank tiedotti häiriöstä sosiaalisen median tileillään noin kello 17.45 illalla.

Onni onnettomuudessa oli, että Saarinen oli jo käynyt ruokakaupassa, eikä muutakaan ostettavaa keskiviikolle enää ollut.

Danske Bank kertoi aiemmin, että ongelman syytä selvitellään ja se pyritään korjaamaan mahdollisimman pian, mutta aikataulusta ei tällä hetkellä ole tietoa.

Häiriö vaikuttaa verkko- ja mobiilipankkiin kirjautumiseen ja siihen, mitä tietoja niissä näkyy. Myös kortti- ja verkkomaksamisessa on häiriöitä, samoin kuin tunnistautumisessa muihin verkkopalveluihin Danske Bankin tunnuksilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?