Lentoasemilla kasvu piristynyt syksyä kohden – yhä muuta Eurooppaa jäljessä

Lentoasemien matkustajamäärät ovat kääntyneet heinäkuun jälkeen selvään nousuun, Finavian liikennetilastoista selviää.

Lähtevien lentojen infotaulu Helsinki-Vantaalla syyskuun alussa.

13.10.2021 11:51

Matkustajamäärä Finavian lentoasemilla kasvoi heinä-syyskuussa yhteensä lähes 90 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Lentoasemien läpi matkusti 1,5 miljoonaa ihmistä, Finavia kertoo tiedotteessaan.

Selkeimmin kasvu näkyy Helsinki-Vantaan lentoaseman luvuissa.

─ Helsinki-Vantaalla nähtiin syyskuussa jo noin 20 000 matkustajan päiviä, kun luku oli synkimmillään alle 400 matkustajaa. Kehitys on oikeaan suuntaan, mutta vielä on matkaa pandemiaa edeltäviin yli 60 000 matkustajan päiviin. Palautumisessa ollaan yhä jäljessä muita Euroopan lentoasemia, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo tiedotteessa.

Jos tarkastellaan koko alkuvuoden lukuja, ollaan kaukana koronaa edeltävästä. Tammi-syyskuussa Finavian lentoasemilla oli yhteensä 2,5 miljoonaa matkustajaa. Vuonna 2020 vastaava luku oli 5,8 miljoonaa ja 2019 peräti 19,6 miljoonaa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajia oli alkuvuonna yli kaksi miljoonaa. Heistä 78 prosenttia suuntasi ulkomaille.

Sen sijaan kansainvälinen vaihtomatkustus ei ole vielä kunnolla käynnistynyt, sillä lentoliikenne Aasian ja Euroopan välillä on vähäistä.

─ Kansainväliset lennot Suomesta ovat suuntautuneet Eurooppaan. Suosiossa ovat kesästä lähtien olleet tutut Espanja ja Kreikka. Saksa ja Ruotsi ovat nousemassa suosikkien joukkoon. Kaupunkikohteista eniten matkustettiin Pariisiin, Amsterdamiin ja Müncheniin, Vuori sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?