Poliisi aloittaa yt-neuvottelut

Poliisi suunnittelee henkilöstönsä määrän vähentämistä.

27.9.2021 13:48

Poliisi sanoo aloittavansa yt-neuvottelut, koska tänään julkistetussa valtion budjettiesityksessä sen määrärahat pienenvät.

– Välitön arvioni nyt julkistetusta budjettipäätöksestä on se, että ensi vuonna poliisin henkilöstömäärä laskee 200-250 henkilötyövuodella ja olemme pakotettuja käynnistämään yhteistoimintaneuvottelut, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo tiedotteessa.

Vähennysten syyksi poliisi sanoo, että ensi vuodelle sen määrärahoiksi esitetään 808 miljoonaa euroa, kun tänä vuonna sen arvioitu käyttö on 838 miljoonaa euroa.

Ensimmäinen yt-neuvottelukierros poliisiyksiköissä on tarkoitus pyöräyttää jo lokakuun aikana, Poliisihallituksen neuvottelupäällikkö Minna Gråsten kertoo Taloussanomille. Esillä ovat myös henkilöstövähennykset.

– Tässä vaiheessa ei puhuta irtisanomisista eikä lomautuksistakaan ennen kuin ihan viimesijaisena vaihtoehtona. Ensisijaisesti haetaan säästöjä muualta, Gråsten sanoo.

Tiedotteessaan Poliisihallitus sanoo, että nopeita säästöjä yritetään hakea muun muassa ajoneuvo-, varuste- ja polttoainehankinnoista. Kolehmaisen mukaan myös poliisikoulutuksen aloituspaikkoja todennäköisesti vähennetään.

Lisäksi poliisi arvioi toimipisteverkostoaan ja toimitilojaan sekä muita kuin lakisääteisiä tehtäviään.

– Esimerkiksi nk. rauhallisten päihtyneiden kuljetus ja majoittaminen kuuluvat kuntien vastuulle ja poliisi voisi laskuttaa niihin liittyvistä virka-aputehtävistä. Tulojen osalta selvitetään myös lupavalvonnan maksullisuus, Poliisihallitus sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?