Kiina luokitteli kaikki kryptovaluutat laittomiksi – kurssit luisussa

Kiina luokittelee vastedes kaikki kryptovaluutat laittomiksi.

Bitcoin on niin sanotuista kryptovaluutoista tunnetuimpia.

24.9.2021 17:30

Kiina on kiristänyt otettaan niin sanotuista kryptovaluutoista kieltäen niiden käytön maksuvälineinä ja luokitellen ne käytännössä laittomiksi.

Kiinan keskuspankki on tänään julkaissut verkkosivuillaan tiedotteen, jossa se ilmoittaa, että mikään kryptovaluuttaa ei ole fiat-rahaa ja että niitä ei voi olla kierrossa markkinoilla. Fiat-rahalla tarkoitetaan perinteisiä valuuttoja, kuten euroa ja dollaria, joiden merkitys perustuu yhteiseen käsitykseen niiden arvosta.

Edelleen keskuspankki sanoo, että kaikki kryptovaluutoilla tehtävät tai niihin liittyvät toimet ovat laittomia.

Keskuspankin mukana kryptovaluutat kieltävässä lausunnossa on kymmenen viranomaista mukaan lukien rahoitusalan valvojat.

Kiinan hallitus linjaa lisäksi, että kryptovaluuttojen louhinta on saatava loppumaan ensi tilassa muun muassa päästötavoitteiden saavuttamiseksi.

Kryptovaluutta ei ole varsinainen raha, vaan lohkoketjutekniikkaan pohjautuva spekulatiivinen instrumentti. Niiden tuottaminen vaatii valtavia määriä tietokoneiden laskentakapasiteettia, minkä vuoksi ne tuhlaavat suuria määriä energiaa.

Kryptovaluuttakauppaan ja niiden tuottamiseen liittyvien yhtiöiden osakkeet ovat tänään olleen laskussa. Samoin niin sanottujen kryptovaluuttojen noteeraukset niiden kauppapaikoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?