Tokmannin henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskonen sanoo Kauppalehdelle etteivät palkankorotukset ratkaise työvoimapulaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

KL: Tokmannin johtaja avautui työntekijä­pulasta – joutui pian vastaamaan kritiikkiin palkkojen tasosta

Tokmannin henkilöstöjohtaja sanoo Kauppalehden haastattelussa, etteivät palkankorotukset ratkaise työvoimapulan juurisyitä.

Tokmanni-ketjun myymälä Keuruulla.

23.9. 15:47

Suomen talouden toipuessa koronakriisistä monet alat ovat kärsineet työvoimapulasta. Henkilöstövaje on koetellut myös halpatavaraketju Tokmannia, jonka henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskonen avautui tilanteesta tiistaina Kauppalehden haastattelussa.

Huuskosen mukaan Tokmannilla on ollut vaikeuksia löytää työvoimaa myymälöihin ja varastoihin, jonka seurauksena tavaratoimituksia on jouduttu jättämään purkamatta. Huuskonen arvosteli haastattelussa päättäjiä hitaasta reagoinnista ja penäsi päätöksiä esimerkiksi kannustinloukkujen purkamiseen, ammatillisen koulutuksen kehittämiseen ja työperäisen maahanmuuton edistämiseen.

Tokmannia Huuskonen kehui hyväksi työpaikaksi, jossa ”palkkausta ei ole halpuutettu” ja jossa niin kannustinjärjestelmä kuin etenemismahdollisuudet ovat kunnossa.

– Se vaikuttaa työn imuun ja työssä viihtymiseen, että kuulut porukkaan ja pääset tekemään kehitystyötä, olitpa kassamyyjä tai keskijohtoon kuuluva, Huuskonen sanoo Kauppalehdelle.

Lehden mukaan Tokmanni on haastattelun jälkeen saanut osakseen arvostelua. Palautteessa on ihmetelty, miksi yli sadan miljoonan euron liikevoiton takonut yhtiö ei houkuttele työtekijöitä maksamalla heille parempaa palkkaa.

Huuskonen vastaa esitettyyn kritiikkiin toteamalla Tokmannin palkkojen olevan työehtosopimusten mukaisia. Hänen mukaansa palkankorotukset eivät myöskään ratkaise työvoimapulan juurisyitä.

– Oli työvoimapula tai ei, työn hinta ei voi ylittää työn tuottavuutta, jos yritystoiminnasta halutaan kannattavaa. Eikä saatavuushaastetta ratkaista yhdellä keinolla, vaan kaikki keinot pitää tutkia ja tarvittaessa ottaa käyttöön, Huuskonen perustelee Kauppalehdelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?