Ei enää perulaista parsaa tai Etelä-Afrikan mustikoita: Tanskassa toimiva päivittäistavaraketju lopettaa lentorahtia vaativien tuotteiden myynnin

Asiakkaiden tulee tottua siihen, ettei kaikkia tuotteita ja vaihtoehtoja ole saatavilla ympäri vuoden, Rema 1000 -ketjun viestintäjohtaja sanoo tanskalaislehdelle.

Norjalaisketju tekee muutoksia tuotevalikoimaansa.

21.9.2021 20:15

Norjassa ja Tanskassa toimiva päivittäistavaraketju Rema 1000 aikoo korvata lentorahtia vaativat tuotteet muilla vaihtoehdoilla, kertoo tanskalainen WatchMedier -julkaisu.

Yhtiö on viime vuosina tehnyt työtä lopettaakseen elintarvikkeiden kuljettamisen lentorahtina ja korvaamaan ne tuotteilla, jotka voidaan kuljettaa muulla tavoin.

Nyt työ on aivan loppusuoralla, Rema 1000:n viestintäjohtaja Jona Schrøder kertoo lehdelle.

– Uskoimme, että saavutamme tavoitteen suurelta osin vuodenvaihteeseen mennessä, tietyin varauksin.

Schrøder sanoo, että asiakkaiden tulee tottua siihen, ettei kaikkia tuotteita ja vaihtoehtoja ole saatavilla ympäri vuoden.

Hän kertoo suunnitelmista, myös Twitter-viestissään ja viittaa ketjun uuteen strategiaan tuoda liikkeisiin enemmän paikallisia tuotteita.

Kaupan hyllyiltä katoavia tuotteita ovat esimerkiksi parsa, joka tulee lentoteitse Perusta, Etelä-Afrikasta tuotavat karhunvatukat ja mustikat sekä Keniasta tuotavat pavut ja sokeriherneet. Nämä korvataan Euroopasta ja mieluiten Tanskasta saatavilla tuotteilla.

Yhtiö ei halunnut kertoa tanskalaisjulkaisulle, kuinka paljon lentorahtina tuotavia elintarvikkeita se on aiemmin myynyt.

Rema 1000 on norjalaisen Reitan Groupin täysin omistama ketju. Reitan Group omistaa muun muassa R-kioski-, 7-Eleven- ja Narvesen-ketjut.

Nimi Rema 1000 tulee sanoista Reitans Mat (Reitanin ruoka) ja siinä oleva luku 1000 viittaa siihen, että kaupan valikoimissa oli alkujaan vain tuhat eri tuotetta. Ensimmäinen Rema-myymälä avattiin Norjassa helmikuussa 1979.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?