Stora Enson Veitsiluodon paperikoneista osa pysäytetty - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Stora Enson Veitsiluodon tehtaan paperikoneista kaksi on jo pysäytetty –  irtisanotuista monen ura jatkuu

Paperikone 3 ja saha jatkavat vielä toimintaansa.

Stora Enso tiedotti Veitsiluodon tehtaan sulkemisesta huhtikuussa. Pillit pannaan pussiin loppuvuoden aikana.

20.9. 14:18

Metsäyhtiö Stora Enso kertoi huhtikuussa aloittavansa yt-neuvottelut Kemin Veitsiluodon tehtaalla sellun ja paperin tuotannon lopettamisesta.

Veitsiluodon tehtaalla töiden arveltiin loppuvan noin 670 työntekijältä. Yhtiö perusteli asiaa paperin kysynnän laskulla.

Kesäkuussa Stora Enso kertoi, että yt-neuvottelujen seurauksena 550 henkilöä irtisanotaan. Yhtiön mukaan vajaa kolmannes irtisanomisista on mahdollista toteuttaa eläkejärjestelyillä.

Lue lisää: Stora Enso irtisanoo 550 Veitsiluodossa

Veitsiluodon tehtaan tuotantolaitoksista osa on nyt pysäytetty. Käynnissä ovat vielä saha ja paperikone 3.

– Puun vastaanotto, sellutehdas ja paperikone 2 ja paperikone 5 on pysäytetty. Paperikone 3 pysähtyy kuun vaihteen tietämillä. Tarkkaa ajankohtaa ei pysty sanomaan, tavoitteena on ajaa sellusiilot mahdollisimman tyhjiksi, kertoo viestintäjohtaja Satu Härkönen Stora Ensosta.

Tehdasalueelle on jäämässä noin 160 työpaikkaa sahalle, palvelukeskuksiin, vartiointiin ja voimalaitokselle.

550 irtisanotusta lähes puolet on eläköitynyt, löytänyt uuden työpaikan tai koulutuspolun. Tarkkoja lukuja Stora Enso ei kerro.

Osa irtisanotuista on siirtynyt uusiin tehtäviin Stora Enson muille tehtaille Ouluun, Varkauteen, Uimaharjulle ja Imatralle.

Lue lisää: Paperimies-Juha, 50, ei usko löytävänsä enää uusia töitä – Veitsiluodon tehtaan kohtalo järkyttää: ”Viedäänkö meiltä lämmötkin pesästä?”

Kemin seudulla käynnistyi syyskuussa äkillisen rakennemuutoksen ÄRM-agentti hanke, joka kestää vuoden 2022 loppuun.

Hankkeen tavoitteena on luoda alueelle tuhat uutta työpaikkaa. Aluksi haetaan poikkeavia ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia tuottavia ideoita. Niiden kautta houkutellaan uusia osaajia alueelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?