Nordean, Koneen ja Nokian osakkeet yli 2 prosentin laskussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Maailman pörssit hehkuvat punaisena – myös Helsingissä laajaa laskua

Sijoittajat hermoilevat etenkin Kiinan kiinteistömarkkinoiden ongelmien vuoksi.

Osakekursseja New Yorkin pörssissä. Indeksifutuurit ennakoivat kaupankäynnin alkavan tänään laskevin kurssein.

20.9. 12:46

Osakekurssit ovat painuneet tuntuvaan laskuun kautta maailman. Sama suunta on myös Helsingin pörssissä, jonka yleisindeksi on noin kahden prosentin laskussa.

Koko vaihtokärki oli parin tunnin kaupankäynnin jälkeen punaisella. Vaihdetumpana pankkikonserni Nordea oli laskenut 3,6 prosenttia. Hissiyhtiö Kone oli 2,7 prosentin laskussa ja teknologiayhtiö Nokia 2,3 prosentin laskussa. Outokumpu oli notkahtanut peräti 6,4 prosenttia.

S-Pankin päästrategi Lippo Suominen kiinnitti Twitterissä huomiota Koneen osakkeeseen joka on alimmillaan liki vuoteen.

Kiinan kiinteistömarkkinoiden ongelmat heijastuvat muuallekin. Eikä pelkästään heikentyneiden tunnelmien takia, vaan myös myös bisnesvaikutukset huolettavat, Suominen kirjoittaa Twitterissä.

Euroopassa osakekurssit olivat 1,8 prosentin laskussa ja indeksifutuurit povasivat kurssilaskua myös Yhdysvaltoihin. Etenkin energia- ja kaivossektori olivat laskussa kun taas dollari oli vahvistunut.

Kaupankäynti Aasiassa oli tavallista hiljaisempaa Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa vietettävien vapaapäivien johdosta.

Kiinalainen kiinteistöjätti Evergrande velkaongelmineen painoi Hongkongin pörssin lähelle vuoden pohjalukemia.

Evergranden osake putosi tänään 12 prosenttia käytyään jyrkimmillään peräti 19 prosentin laskussa. Sijoittajat epäilevät yhä voimakkaammin ettei kiinteistökehittäjä kykene maksamaan pientä lainaerää, joka erääntyy tämän viikon torstaina. Kaikkiaan kiinalaisyhtiöllä on velkaa yli 305 miljardin dollarin edestä.

Evergranden vaikeudet kasvattavat huolia Kiinan talouden hyvinvoinnista sen jälkeen, kun Kiinan hallinto käynyt maan teknojättien kimppuun.

Alkaneen viikon kalenterissa on muun muassa Yhdysvaltain keskuspankin Federal Reserven korkokokous ja viikon päätteeksi Saksassa tärkeät vaalit. Molempia seurataan suurella mielenkiinnolla muun muassa elvytyksen jatkumiseen liittyvien linjausten vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?