Sähköyhtiöt Fi-Nergy ja 365 Hankinta lähettävät aiheettomia laskuja joita ei pidä maksaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sähköyhtiön otteet kovenevat: laskuja karhutaan jo perintätoimiston kautta – viranomainen: ”Älä maksa”

Kuluttaja-asiamies on ollut yhteydessä perintäkirjeitä lähettäneeseen PS Perintään ja yritys on kertonut selvittävänsä asiaa.

Sähkölinjoja Vantaan Kuusikossa.

17.9. 14:10

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kehottaa sähköyhtiö Fi-Nergy Voiman entisiä asiakkaita valppauteen. Monet heistä ovat saaneet aiheettomia perintäkirjeitä, joita ei pidä maksaa.

Viikko sitten KKV kertoi, että sähköyhtiö 365 Hankinta on lähettänyt aiheettomia maksuja.

Lue lisää: Sähköyhtiö lähettää kuluttajille aiheettomia laskuja – "Ei pidä maksaa"

Syyskuun aikana on käynyt ilmi myös, että Fi-Nergy Voiman entisille asiakkaille on lähetetty aiheettomia perintäkirjeitä.

Molempien yhtiöiden sähköntoimitukset asiakkaille keskeytyivät kesäkuussa 2021 tasevastaavan puuttumisen vuoksi ja asiakkaat siirtyivät muiden sähkönmyyjien asiakkaiksi.

Lue lisää: Sähköt uhkaavat mennä poikki – toimi äkkiä näin, jos olet näiden kohufirmojen asiakkaana

Syyskuun aikana Fi-Nergy Voiman entiset asiakkaat ovat saaneet perintätoimistolta laskuja, joissa otsikkona on ”Selvityspyyntö puuttuvasta suorituksesta”, KKV kertoo. Kuluttajat kertovat jo aiemmin kiistäneensä maksuvelvollisuutensa ja reklamoineensa laskuista Fi-Nergy Voimalle.

Perintälain mukaan kirjeperintää ei saa jatkaa, jos velallinen on kiistänyt maksuvelvollisuutensa asiallisin perustein.

Kuluttajaviranomaisen mukaan osalla perintäkirjeen saaneista kuluttajista sähkösopimus Fi-Nergyn Voiman kanssa on päättynyt jo vuoden 2020 lopulla tai vuoden 2021 alkupuolella. Kirjeissä väitetään kuitenkin virheellisesti, että Fi-Nergy Voima olisi toimittanut asiakkaalle sähköä 10.6.2021 saakka, eli siihen asti, kun yhtiön sähköntoimitukset keskeytyivät.

Kaiken lisäksi osa Fi-Nergy Voiman entisistä asiakkaista on kertonut saaneensa perintäkirjeen myös 10.6.2021 jälkeiseen aikaan kohdistuneesta ennakkolaskutuksesta, esimerkiksi elo-syyskuun 2021 ajalta.

– Tällainen perintä on täysin perusteetonta, sillä se kohdistuu aikaan, jolloin Fi-Nergy Voima ei ole voinut enää toimittaa sähköä, KKV linjaa.

Perintäkirjeitä on lähettänyt PS Perintä Oy -niminen perintätoimisto. Kuluttaja-asiamies on ollut yhteydessä PS Perintään ja yritys on kertonut selvittävänsä asiaa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto painottaa tiedotteessaan, että Fi-Nergy Voiman laskuja ei pidä maksaa. Laskusta on syytä reklamoida perintäyhtiön asiakaspalveluun ja jos laskujen perintä jatkuu, voi tarvittaessa olla yhteydessä KKV:n kuluttajaneuvontaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?