Matkavakuutus ei korvaa karanteenia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kuka korvaa, jos joutuu lomamatkalla karanteeniin?

Matkavakuutusehdot on syytä lukea tarkkaan, sillä kaikkia koronasta aiheutuvia lisäkustannuksia ei korvata.

Syksyn matkavaraukset ovat olleet selvässä kasvussa.

17.9. 11:00

Suomalaiset ovat syksyllä innostuneet varaamaan ulkomaanmatkoja, koska koronarokotukset ovat edenneet ja matkustusrajoitukset höllentyneet.

Monen turvana on matkavakuutus. Se yleensä korvaa matkan aikana koronaan sairastumisesta aiheutuvat kulut.

Jos sairastuu ennen matkallelähtöä, kannattaa matkan siirtoa tai korvausta peruuntumiskuluista hakea matkanjärjestäjältä. Jos tämä ei onnistu, voi korvausta hakea myös matkavakuutuksesta.

Vakuutus ei kuitenkaan yleensä korvaa kuluja siinä tapauksessa, että matkustaja joutuu terveenä karanteeniin korona-altistumisen takia, mikä ei ole yleisesti tiedostettu asia. Tämä koskee sekä kotimaata että matkakohdetta.

– Jos joudut kotimaassa terveenä karanteeniin, matkan peruuntumisen aiheuttamat kulut eivät valitettavasti ole matkavakuutuksesta korvattavia, ellei kyseessä ole samassa taloudessa asuvan perheenjäsenesi sairastuminen koronavirukseen, kerrotaan LähiTapiolan sivuilla matkavakuutusehdoista.

Myös If on samoilla linjoilla. Matkavakuutus ei korvaa peruuntumiskustannuksia, jos joutuu altistumisen takia karanteeniin eikä pääse matkalle. Sama pätee matkakohteessa.

– Matkavakuutuksesta ei korvata karanteenista johtuvia ylimääräisiä matka- ja majoituskuluja, Ifin sivuilla kerrotaan.

Kotimaassa tapahtuvan karanteenin takia kannattaa matkanjärjestäjältä kuitenkin anoa matkan siirtämistä.

Matkakohteessa tapahtuva karanteeni on aina käsiteltävä tapauskohtaisesti, kertoo Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen.

Hänen mukaansa Tjäreborgin suomalaisia asiakkaita ei ole joutunut ulkomailla karanteeniin, mutta muissa Pohjoismaissa tällaisia tapauksia on ollut.

– Joissakin kohteissa maan viranomaiset ovat kattaneet majoituksesta aiheutuvia karanteenikuluja. Matkanjärjestäjänä pyrimme myös olemaan tällaisissa tapauksissa matkustajan tukena eri järjestelyin, Virtanen sanoo.

Myös Aurinkomatkoista kerrotaan, että ulkomailla sattuvissa karanteenitapauksissa matkustajan apuna ollaan muun muassa paluulennon järjestelyissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?