Kosmetiikkayhtiö Lumenen omistaja vaihtuu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kosmetiikkayhtiö Lumenen omistus siirtyy Lontoosta Osloon

Lumenen omistus siirtyy pääomasijoittajalta toiselle. Tavoitteena on kansainvälisen kasvun vauhdittaminen.

Lumenella on tuotantolaitos pääkonttorinsa yhteydessä Espoossa.

15.9. 10:49

Kauneudenhoitotuotteita valmistavan Lumene Groupin enemmistöomistus siirtyy Langholm Capital Partnersilta pohjoismaisiin kasvuyhtiöihin erikoistuneelle Verdanelle. Kauppasummaa Verdane ei tiedotteessaan kerro.

– Verdanella on vahvaa näyttöä pohjoismaalaisten kuluttajabrändien kasvun vauhdittamisesta, ja he ovat auttaneet monia yrityksiä skaalaamaan ja kansainvälistämään liiketoimintaansa. Pääsemme nyt vauhdittamaan kasvuamme digitaalisissa ja perinteisissä kanavissa yhdessä Verdanen paikallisten ammattilaisten kanssa, Lumene Groupin toimitusjohtaja Johan Berg sanoo tiedotteessa.

Lumene Groupin tuotemerkkejä ovat Lumene ja hiustenhoitomerkki Cutrin. Lumene on perustettu vuonna 1970 ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Kauklahdessa. Lumenen tuotteita myydään Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa sekä muun muassa Kiinassa, Venäjällä, Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Norjalaislähtöinen Verdane on teknologiapohjaisiin yrityksiin erikoistunut pohjoiseurooppalainen kasvusijoitusyhtiö. Lumenen lisäksi Verdanen salkussa on kolmetoista muuta suomalaisyhtiötä.

Lumenen vähemmistöosakkaana jatkava Langholm Capital Partners hankki yhtiön salkkuunsa vuona 2003. Pohjoiseurooppalaisiin yhtiöihin keskittyneen Langholmin päätoimipaikka on Lontoossa. Suomesta Langholmin salkussa on puhdistus- ja hygieniatuotteita valmistava Farmos.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?