HS: Verottajalta 6 100 euron lasku opiskelijalle – avasi vahingossa kaksi osakesäästötiliä

Vahingossa avatusta toisesta osakesäästötilistä koitui opiskelijalle kallis lasku.

Ylimääräisestä osakesäästötilistä voi kertyä iso lasku.

14.9.2021 9:33

Seinäjokelaisopiskelija on saamassa verottajalta yhteensä yli 10 000 euron veronkorotuksen, koska avasi vahingossa kaksi osakesäästötiliä, Helsingin Sanomat (HS) kertoo.

Lehden haastattelema opiskelija kertoo avanneensa viime vuoden kevättalvella ensin osakesäästötilin Nordnetissa, mutta ei saanut sitä toimimaan. Muutama päivä myöhemmin hän avasi osakesäästötilin Nordeassa. Sekaannusta lisää se, että hän tuolloin luuli Nordnetin ja Nordean olevan samaa yhtiötä.

Lopputuloksena opiskelijalla oli kuitenkin avattuna kaksi osakesäästötiliä, mikä lain mukaan ei ole sallittua. Rangaistus useasta tilistä on kymmenen euroa päivässä tiliä kohti, HS kertoo.

Viime vuodelta veronkorotus on lähes 6 100 euroa, sen lisäksi maksettavaa on tulossa myös kuluvalta vuodelta.

Kaksoistileistä kertyy helposti iso rangaistusmaksu, sillä usein ne paljastuvat vasta avaamista seuraavana vuonna veroilmoituksen yhteydessä.

Opiskelijalle virheestä koitunut lasku saattaa vielä pienentyä. Hänen nyt suljettu osakesäästötilinsä Nordnetissa oli noin puolitoista vuotta käyttämättä. Tilin käyttämättömyys saattaa lieventää isoa veronkorotusta, kun veronkorotukseen haetaan vapautusta kohtuuttomuuden perusteella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?