Turun kaupunki lunastaa matkustajaterminaalin Viking Linelta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Turun kaupunki lunastaa matkustajaterminaalin Viking Linelta

Viking Line jatkaa toistaiseksi nykyisen terminaalirakennuksen ja rakennelmien käyttöä Turussa. Turun Satama on päättänyt aloittaa sataman merkittävän uudistamisen.

Viking Amorella lähdössä Turun Satamasta joulukuussa 2001.

31.8.2021 11:26

Turun kaupunki on tänään lunastanut Viking Linen omistaman matkustajaterminaalin Turussa. Terminaalirakennus ja siihen kuuluvat rakennelmat sijaitsevat Viking Linen vuokraamalla alueella Turun satamassa.

Alkuperäisen vuokrasopimuksen mukaan rakennukset oli tarkoitus lunastaa vasta vuoden 2025 viimeisenä päivänä, mutta koska Turun Satama on päättänyt aloittaa sataman merkittävän uudistamisen, Turun kaupunki lunastaa rakennukset jo nyt, Viking Line kertoo tiedotteessaan.

Viking Line kirjaa myynnistä 13,5 miljoonaa euroa kirjanpidollista voittoa, mikä vahvistaa yhtiön maksuvalmiutta 7,9 miljoonalla eurolla.

Laivayhtiö ja Turun Satama ovat solmineet kymmenvuotisen markkinaehtoisen liikennöintisopimuksen. Lisäksi Viking Line on solminut Turun kaupungin kanssa terminaalirakennusta ja siihen kuuluvia rakennelmia koskevan vuokrasopimuksen, joka on voimassa vuoden 2025 loppuun.

Näin ollen Viking Line jatkaa toistaiseksi nykyisen terminaalirakennuksen ja rakennelmien käyttöä Turussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?